
لیست قیمت ورق روغنی
ورق روغنی کششی و فوق کششی چه تفاوت هایی باهم دارند؟ مهمترین فاکتورهای تاثیر گذار بر قیمت ورق روغنی کدامند؟ فرایند تولید ورق روغنی چیست؟ در چه سایزهایی تولید میشود و مهمترین کاربرد آنها چیست؟ برای پاسخ به سوالات مهم پیرامون انواع ورق روغنی در این بخش همراه با آرتان پرس باشید.
قیمت ورق روغنی در ایران توسط برندهای مطرحی همچون فولاد مبارکه اصفهان، فولاد غرب آسیا به صورت روزانه اعلام میگردد. اما از برندهای وارداتی مطرح ورق روغنی در ایران نیز حتما نام ورق های روسی را شنیدهاید. پیش از خرید ورق روغنی به فاکتورهای موثر بر قیمت آن توجه کنید.
ورق روغنی در بازار ایران جزو یکی از مهمترین انواع ورق فولادی به حساب می آید. چرا که علاوه بر کاربرد مجزای آن در بدنه لوازم خانگی، خودرو و ساخت انواع قفسه و پانلها که بدلیل ظاهر زیبا و استحکام قابل قبول آن است؛ به طور عمده و گسترده تری خوراک ورق های پوشش دار مثل ورق گالوانیزه و رنگی میباشد.
اما آیا در مورد فرایند تولید و مشخصات فنی ورق روغنی اطلاعات کافی دارید؟
ورق های روغنی به دلیل اینکه در طی فرایند نورد سرد تولید میشوند، به ورق سرد نیز معروف هستند. پس از انجام فرایند نورد سرد، بسیاری از کارخانجات از جمله فولاد مبارکه سطح ورق روغنی را با ضخامت نازکی از یک لایه روغن میپوشانند. مهمترین هدف از اینکار محافظت بیشتر در برابر خوردگی و آماده شدن برای ایجاد پوشش است.
مشخصات فنی ورق روغنی چیست؟
- ضخامت ورق روغنی فولاد مبارکه از ۳/۰ تا ۲ میلیمتر و عرض بین ۶۰۰ تا ۱۶۲۰ میلیمتر است.
- ورق های سرد کارخانه هفت الماس نیز ضخامتی بین ۱۳/۰ تا ۲ میلیمتر و عرض بین ۶۵۰ تا ۱۲۵۰میلیمتر و در طول ۱ تا ۴ متر میباشد.
- انواع ورق روغنی فولاد غرب آسیا در ضخامتهای ۱۵/۰ تا ۶/۱ میلیمتر و در عرضهای ۶۵۰ تا ۱۶۵۰ میلیمتر تولید میشود.
- وزن ورق روغنی نیز از طریق ضرب ابعاد آن در چگالی فولاد (عدد ۷/۸) بدست خواهد آمد. برای راحتی کار این اعداد در جدول زیر گردآوری شده است.

جدول وزن ورق روغنی
دسته بندی ورق روغنی
بسته به اینکه ترکیب آلیاژ ورق روغنی مورد نظر چه باشد ۳ دسته کلی برای این ورق ها وجود دارد. ورق های معمولی با گرید آلیاژی ST12، ورق های نیمه کششی با گرید آلیاژی ST13 و ورق های فوق کششی با گرید آلیاژی ST14
قیمت ورق روغنی از چه پارامترهایی تبعیت میکند؟
شاید مهمترین سوال بسیاری از خریداران عمده، پیش از خرید این نوع ورق این باشد که فاکتورها و یا پارامترهای اساسی تاثیر گذار بر نوسانات قیمت ورق روغنی چیست. بجز قیمت تمام شده انواع ورق روغنی، جالب است که بدانید همواره دامنه نوسان قیمت از موضوعاتی سرچشمه میگیرد که در اینجا به آنها اشاره میکنیم.
- مهمترین و اولین پارامتر، نسبت عرضه و تقاضاست. شاید بارها شاهد این موضوع بوده ایم که کمبود ورق های روغنی باعث عبور قیمت آن از قیمت ورق گالوانیزه شد. یا حتما با کاهش قیمت در اثر نبود تقاضا مواجه شدهاید. بنابراین تناسب بین سطح عرضه و تقاضا بر روی قیمت این کالا بسیار مهم است. یکی از دلایل اهمیت این موضوع، کمتر بودن تعداد تولیدکنندگان ورق روغنی در ایران است.
– به عنوان مثال یکی از موضوعاتی که در شرایط ثبات بازار خود را نشان میدهد، فصل بارندگی و فصل ساخت و ساز است. همانطور که میدانید بخش عمده ای از تقاضای ورق های روغنی ST52 در سقف سازه های کاربرد دارد. لذا در شرایطی که بارندگی ها شدید باشد و یا به هر دلیلی شرایط ساخت و ساز دچار تزلزل شود، بر تقاضای این ورق تاثیر گذاشته و میتواند موجب کاهش قیمت ورق روغنی نیز گردد. از طرفی رسیدن به فصل تعمیرات و …. نیز میتواند موجب کاهش موقتی تولید و عرضه در بازار گردد.
- دومین پارامتر تاثیر گذار بر قیمت ورق روغنی قیمت معامله شده ورق در بورس کالاست. ورق روغنی نیز به مثابه ورق های سیاه در روزهای دوشنبه به تالار بورس میآیند. سپس در ساعات میانی روز معاملات صورت میگیرد و قیمت معامله شده در بورس، مبنایی برای قیمت های اعلامی در بازار دارد. البته لازم بذکر است که همواره قیمت های اعلامی از سوی بورس، پایینتر از قیمت ورق روغنی در بازار است.
- سومین فاکتور مهم و تاثیر گذار در سالهای گذشته تاثیر نرخ دلار بر قیمت انواع آهن آلات از جمله قیمت ورق روغنی بوده است.
ثبت دیدگاه