لیست قیمت روز ناودانی در تمامی سایزها
تابحال شده ندونید بهترین قیمت ناودانی در بازار رو از کجا بگیرید که معتبر باشه؟ یا بخاطر نداشتن اطلاعات کافی راجع به مشخصات ناودانی و ندانستن نکات مهم خرید ناودانی متضرر بشید؟ آیا میدونید با وجود قیمت بالاتر ناودانی گالوانیزه، در چه شرایطی بهتره از اونها استفاده کرد؟ یادتان باشد اولین سوالی که پیش از گرفتن قیمت ناودانی باید به خودتون پاسخ بدید این هست که استفاده و کاربرد شما از ناودانی برای چیه؟ پس اولین نکته برای یک خرید به صرفه اینه که به کاربردتون توجه کنید. بعد از اون به وزن و سایز ناودانی.
قیمت ناودانی در برندهای مختلف آن
ناودانی یک مقطع فولادی است که شاید نام آشناترین کاربرد آن برای ما ناودانی های روی پشت بام باشد که برای انتقال آب و مسیردهی به آب های جمع شده از آن استفاده میشد. اما این تنها کاربرد ناودانی نیست. ناودانی ها جنس ها و سایزهای متفاوتی دارند که این تنوع، طیف وسیعی از کاربردها را برای ما فراهم ساخته است.
قیمت ناودانی در بازار ایران در برندهای مختلفی همچون کارخانه های تهران، اصفهان، ناب تبریز ، یاران زنجان، شکفته مشهد و وارداتی اروپا عرضه میگردد. علاوه بر آن نکات مهمی در خصوص ناودانی ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ وجود دارد که باید پیش از خرید ناودانی به آنها دقت کنید. برای اینکه آگاهانه خرید کنید ابتدا این مقاله را کامل بخوانید.
کارخانجات مشهد و ناب تبریز دو تولید کننده اصلی انواع ناودانی در ایران هستند. علاوه بر این، ناودانی اروپا که به صورت وارداتی در ایران به فروش میرسد، طرفداران زیادی دارد.
سایز ناودانی های اروپایی که در ایران بفروش میرسد، از ۱۶ تا ۳۲ و چندین سایز کوچک دیگر میباشد. در صورتی که سایزهای کمتر از ۱۶ توسط کارخانههای ناب تبریز و کاخانجات مشهد تولید میشود. قیمت ناودانی ۸ ، ۱۰ و ۱۴ و سایر سایزها نیز بر اساس سایز و نحوه تولید آن با یکدیگر تفاوت کمی دارد.
اما همون طور که گفتیم ناودانی اروپایی وارداتی از اروپاست که از کشورهایی مثل ترکیه، اوکراین و روسیه به ایران وارد میشود. از طرفی به علت زمانبر بودن پروسه واردات، اغلب ظاهری زرد رنگ دارند که البته این موضوع ملاک تعیین کیفیت این محصول نیست. برای مشاهده قیمت آهن آلات میتوانید به سایت آرتان پرس رجوع کنید.
انواع ناودانی در بازار از لحاظ شکل
ظاهر ناودانی های فولادی به دو شکل C و U است. در حالت C شکل، ناودانی دارای بالهای موازی است در صورتی که ناودانی در نوع U باشد، بال ها به صورت ناموازی هستند. در واقع بال های ناودانی در حالت U شکل، کمی مخروطی است. در اصلاح دیگر که در بازار مرسوم است، ناودانی های UNP به صورت U هستند و ناودانی های UPE به صورت C میباشند. بنابراین ممکن است در بازار با اصطلاح قیمت ناودانی موازی و مخروطی مواجه شوید. اکنون تفاوت این دو ناودانی را بهتر میدانید.
استاندارد ناودانی چیست؟
در استاندارد ناودانی دو مشخصه ضخامت و طول بال ها مطرح هستند. ناودانی ها در دو گرید فولادی ST37 و ST52 تولید میشوند. دقت کنید که ناودانی گالوانیزه میتواند هر یک از دو استاندارد فوق باشد به نحوی که بر روی آنها پوششی از جنس روی وجود داشته باشد.
استاندارد ناودانی اروپایی، فرانسه و آلمان عبارت است از: DIN 1026-1 – EN 10279 – EN 10163-3 STN 42 5550 – STN 42 5550 -TDP STN 420135
انواع ناودانی در بازار از لحاظ وزن
شما چه به دنبال قیمت ناودانی چه به صورت معمولی باشید و چه به صورت گالوانیزه، باید بدانید که این محصولات از لحاظ وزنی به سه دسته تقسیم میشوند
- ناودونی ساختمونی، ۲- ناودانی اروپایی 3- ناودانی هم وزن اروپایی
ناودانی ساختمونی رو توی بازار به ناودونی سبک هم میشناسند. در مقابل ناودانی اروپایی و ناودونی هم وزن رو هم با نام ناودونی سنگین شناخته میشوند.
از اونجائیکه ناودانی اروپایی یک محصول وارداتیه، به همین علت موجودیش توی بازار کمه و قیمتش نسبت به تولیدات داخل بالاتره. به همین علت برای مصارف صنعتی بهتره از ناودانی هم وزن اروپایی که تولید داخل هست استفاده کنید که قیمت مقرون به صرفه تری هم داره.
سایز ناودانی ها و نکات مهم آن
هر مقطع ناودانی از دو قسمت اصلی تشکیل شده است. یک قسمت میانی که بهش جان یا ارتفاع هم میگوییم. بعلاوه دو لبه عمود بر جان وجود داره که بهش بال یا عرض هم گفته میشود. توجه کنید که سایز ناودانی همون قسمت اصلی یا ارتفاع ناودونیه. مثلا وقتی که میگیم قیمت ناودانی ۱۰ چنده؟ منظور اینه که ۱۰ سانتی متر ارتفاع ناودانی هست.
نکته دیگر در خصوص سایز به طول ناودانی مربوط میشود. طول ناودانی ها معمولا ۶ و ۱۲ متری هستند. با این وجود گاهی طول های خارج از عرف هم نیاز هست که در این صورت مطابق با نیاز مشتری با روش هایی مثل برش، مثل هوا برش یا فرز برش داده میشنوند و قابلیت سفارش دهی در سایت آرتان پرس رو دارند.
قیمت انواع ناودانی گالوانیزه و معمولی از لحاظ روش تولید
نکته دیگری که به هنگام خرید ناودانی باید بهش دقت کنید، فابریک یا پرسی بودن آن است. از ابتدا هم بر روی کاربرد مورد نظرتان تاکید داشتیم. مجددا تاکید میکنیم که اگر کاربرد شما از حساسیت بالایی برخوردار باشه، اشتباه در انتخاب ناودانی فابریک و پرسی میتونه خطر افرین باشه.
ناودانی فابریک و پرسی توی روش تولید با هم تفاوت دارن. در ناودانی فابریک، ماده اولیه شمشه. در واقع توسط شمش و بدون هیچ گونه خمکاری این نوع مقاطع طویل در ۶ و ۱۲ متر تولید میشوند. اما در روش تولید ناودانی پرسی، از خم کردن ورق فولادی استفاده میشه. در یک مقایسه کلی، خواص و کیفیت ناودانی فابریک بالاتر از تولید به روش پرسی است.
از نظر ظاهری چطوری تشخیص بدیم که ناودانی ما پرسی هست یا فابریک؟
خمیدگی بیرونی ناودانی پرسی به دلیل نوع ساخت بیشتر هست. نوع فابریک این محصول اما زوایای بیرونی تیزتری داره و کاملا با چشم قابل مشاهده و تشخیص است.
گرید آلیاژی ناودانی چیست؟
ناودانی های فولادی در بازار ایران عمدتا از دو جنس ST37 و ST52 هستند، اما همونطور که میدونید استحکام کششی نبشی ST52 بالاتر از استحکام کششی ST37 است.
و اما نکته قابل توجهی که در خصوص نوع ناودانی از این دو فولاد وجود داره اینه که ناودانیST37 عموما از نوع پرسی است. یعنی از ورق تهیه میشود. اما نبشی ST52 از نوع فابریک بوده و از شمش تولید میشود. آیا علت اون رو میدونید؟
علت اون ضخامت ناودونی هایی هست که مشخص میکنه هر آلیاژی در چه روش تولیدی بکار گرفته بشوند. بگذارید بیشتر توضیح دهیم. دامنه ضخامت برای ناودانی پرسی بین ۲ و ۶ میل هست. در حالیکه ورق های تولید شده از آلیاژ ST52 عموما از ضخامت های بالاتری برخوردارند. به همین علت، ناودانی تولیدی از آلیاژ ST52 نمیتواند از ورق های ضخیم موجود در بازار تولید بشه و فقط باید به صورت فابریک باشند.
به هنگام خرید ناودانی به نامگذاری آن دقت کنید
معیار نامگذاری ناودانی ها ضخامت آنها میباشد. تولید ناودانی از نمره ۲ تا ۴۰ در ایران تولید میگردد. همچنین ارتفاع ناودانی پارامتر مهم دیگری است که در دو حالت ۶ و ۱۲ متری به بازار عرضه میشود. از طرفی تولید ناودانی آهنی در نمره ۳ تا ۲۰ میل صورت میگیرد.
مثال: نامگذاری ناودانی ۱۰ و ۱۴ : UNP 10 و UNP14
آیا قیمت ناودانی گالوانیزه و ناودانی آهن با هم فرق دارد؟
بسیاری از مواقع، این دو مقطع کاربردی مورد نیاز شما در محیطی بکار میرود که یا رطوبت بالاتری در محیط وجود دارد و یا در شرایط برخورد با گاز و یا هر سیال اسیدی دیگر است. در چنین شرایطی باید بجای خرید ناودانی فولاد کربنی ، ناودانی گالوانیزه را تهیه کنید.
شما میتوانید در سایت آرتان پرس به خریدو استعلام قیمت ناودانی با شماره های ۰۲۱۴۷۷۱۸۰۰۰ تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما بهترین مشاوره و تجربه خرید را به شما ارائه دهند.
سلام شما ارشیو خوب و کاملی دارید، ببخشید چطور میشه نمودار قیمت ناودانی در سال ۱۴۰ تا ۱۴۰۱ رو تهیه کرد؟