لیست قیمت نبشی آهن، سپری و قفسه
نبشی یکی از مقاطع مهم فولادی است که در ساخت و سازها کاربرد گسترده ای دارد. قیمت نبشی آهن در درجه اول به پارامترهایی همچون وزن و سایز و در درجه بعدی به روش تولید آن بستگی دارد. قیمت این محصول در سایزهای مختلف از سایز ۲ تا ۱۲ به صورت روزانه در بازار آهن و در سایت آرتان پرس اعلام میگردد.
آیا از نحوه تولید نبشی آهن اطلاعی دارید؟ قیمت نبشی ۲ در چه برندهایی اعلام میشود؟ در مورد استاندارد نبشی آهن چه میدانید؟ آیا میدانید در مورد وزن نبشی ها که به دو دسته سبک و سنگین تقسیم میشوند از چه مرجعی باید استفاده کنید؟ برای دریافت قیمت نبشی و همچنین پاسخ به نکات مهم پیرامون انواع نبشی با ما همراه باشید.
قیمت نبشی در کارخانه های مختلف
در ایران نبشی توسط کارخانه های مختلفی تولید میشود. معروف ترین و با کیفیت ترین انواع نبشی، توسط فولاد سپاهان اصفهان و کارخانجات مشهد تولید میشود. علاوه بر این کارخانجات تهران، فولاد اسپیرال، فولاد تبریز، فولاد ابهر و کارخانه منظومه اصفهان نیز به تولید نبشی آهن با کیفیت میپردازند. قیمت نبشی در بین این کارخانه ها بر اساس سایز و ابعاد بال نبشی مرتب شده است. با دانستن این اطلاعات، براحتی میتوانید به سراغ قیمت آهن آلات بروید و آگاهانه خرید کنید.
در آرتان فولاد ایرانیان، فروش انواع نبشی در سایزهای مختلف از جمله قیمت نبشی ۲.۵ تا ۱۲ در برندهای مختلف از جمله فولاد اسپیرال اصفهان، فولاد ناب تبریز، کارخانجات مشهد تهران بروزرسانی میگردد. علاوه بر این قیمت روز نبشی ۵ منظومه اصفهان نیز روزانه به اطلاع کاربران و خریداران عزیز میرسد.
همچنین علاوه بر سایزهای مرسوم بازار، ابعاد سفارشی وجود دارد. بنابراین شما میتوانید در ابعاد موردنظرتان به برخی از این کارخانه ها سفارش تولید بدهید. به شرطی که ابعاد ورق آن در بازار موجود باشد.
شاید برایتان جالب باشد که اساسا قیمت نبشی میتواند تابعی از قیمت ورق و یا شمش میباشد. در واقع، بسته به اینکه نوع این مقطع به صورت فابریک یا پرسی تولید شده باشد، در روش تولید آن از ورق یا شمش استفاده میشود. بنابراین مشخص است که قیمت پایه مواد اولیه نبشی که میتواند ورق یا شمش باشد، بر قیمت این محصول تاثیرگذار است.
انواع نبشی در بازار
نبشی ها توی بازار با نام های مختلفی شناخته میشوند. مثل نرمال، لقمه، نشیمن، نبشی سوراخ دار و کاشی. این نبشی ها در ظاهر با هم تفاوت هایی دارند.
مثلا به نبشی های تکه تکه شده، نبشی لقمه گفته میشود. این نبشی ها در جاهایی مثل آسانسورها و یا اتصال دو مقطع دیگر به هم کاربرد دارند. اما معمولا برای اتصال تیر و ستون از نبشی نشیمن استفاده میشه که سایز نبشی نشیمن هم بین ۱۰ – ۵٫۷ سانتیمتر است.
روی نبشی سوراخ دار هم سوراخ هایی به شکل دایره یا بیضی وجود داره و از اون معمولا برای ساخت قفسه ها استفاده میشه.
و اما نبشی کاشی هم وظیفه محافظت از سنگ و نما را بر عهده دارد. و البته دور ستون ها هم از این مقطع استفاده میشه. این کار هم به جهت زیبایی و هم برای جلوگیری از لب پر شدن کاشی ها انجام میگیره.
کیفیت و قیمت نبشی پرسی و فابریک چه فرقی با هم دارند؟
در نبشی فابریک، ماده اولیه شمش است. در واقع توسط شمش و بدون هیچ گونه خمکاری این نوع مقاطع طویل در طول ۶ و ۱۲ متر تولید میشوند. اما در روش تولید نبشی پرسی، از خم کردن ورق فولادی استفاده میشود. برای مقایسه این دو روش تولید، بهتر است بدانید که خواص و کیفیت نبشی آهن فابریک بالاتر از حالت پرسی آنها است. همین امر موجب میشود قیمت نبشی فابریک در سطح بالاتری نسبت به قیمت نبشی پرسی باشد.
پس اگر به هنگام استعلام قیمت نبشی، متوجه شدید دو نبشی با مشخصات ابعادی یکسان اما با برندهای متفاوت، نسبت به یکدیگر دارای اختلاف قیمت هستند، به این نکته دقت کنید که ممکن است این دو برند روش تولید متفاوتی بکار گرفته باشند.
استاندارد نبشی چیست؟
استاندارد نبشی بسته به اینکه از نوع بال مساوی باشد و یا بال نامساوی، با یکدیگر فرق دارد. در اینجا به مهمترین نکات پیرامون استاندارد نبشی اشاره میکنیم.
در استاندارد نبشی آهن، دو مشخصه اصلی به نام اندازه بال و ضخامت وجود دارد. این دو مشخصه که بیان کننده سایز نبشی هستند، کاربرد نبشی را نیز تعیین میکنند. به عنوان مثال در استاندارد نبشی، اگر سایز نبشی بین ۵ و ۱۵ باشد، کاربرد آن در اتصال پل ها به ستون ها، اتصالات تیرآهن در ساختمان، اتصال ستون ها به صفحات در فوندانسیون مطرح میشود. در بین سایزهای فوق برای اتصالات نبشی، پرکاربردترین سایز آن، نبشی ۱۰ میباشد. به همین علت قیمت نبشی ۱۰ یکی از مهمترین درخواست خریداران این کالای فولادی است.
همانطور که گفته شد نبشی دارای دو شکل L و V میباشد. استاندارد نبشی در کشورهای مختلف در این دو نوع به صورت زیر است.
- DIN EN 10056-1 ، ASME S1-36 ، ASTM A 36 ، Gost 8240 برای نبشی V شکل
- Gost 8510 برای نبشی L شکل
آیا جنس نبشی غیر فولادی هم در بازار موجود است؟
نبشی ها عمدتا در جنس فولادهای کربنی تولید میشوند که گریدهای معمول آلیاژهای آن ST37 و ST52 است. همانطور که میدانید اعدادی که پس از دو حرف S وT بیان شده است، استحکام کششی نبشی را مشخص میکند. بنابراین، استحکام کششی نبشی ST52 بالاتر از استحکام کششی ST37 میباشد. طبیعتا منطقی است در صورتی که میزان عرضه و تقاضا و سایر شرایط یکسان باشد، انتظار داشته باشیم قیمت نبشی آلیاژ ST52 بالاتر از ST37 باشد.
بجز نبشی فولادی، نوع استیل (ضد زنگ) و نبشی پلیمری نیز در ایران به فروش میرسد. کاربرد این دو مقطع در مقایسه با نوع فولادی آنها کمتر است. در مواردی که نیاز به این مقطع با استحکام های بالاتر باشد، گرید آلیاژی آن A36 میباشد که به نبشی دریایی معروف است. قیمت نبشی دریایی نیز نسبت به نوع فولاد کربنی بالاتر است. استاندارد نبشی استیل نیز ۳۰۴ و ۳۰۴L میباشد.
به عنوان جمع بندی، میتوانیم بگوئیم که قیمت انواع نبشی تابعی از نحوه تولید، سایز و برند تولید کننده آن است. اما همواره قیمت نبشی به صورت روزانه تحت تاثیر عرضه و تقاضا میباشد.
در خرید نبشی به چه نکاتی دقت کنیم؟
اولین نکته توجه به نامگذاری نبشی است. با توجه به اینکه مقطع نبشی آهن میتوانند هم به صورت بال مساوی و هم به صورت بال نامساوی باشند، نوع نامگذاری در آنها متفاوت است. در نامگذاری نبشی بال نامساوی سایز هر دو بال قید میشود. اما در بال مساوی تنها سایز یک بال بیان میشود و طبیعتا گفتن یک عدد کافی است. پارامتر دیگری که در نامگذاری قید میشود، ضخامت نبشی آهن است.
به عنوان مثال نامگذاری نبشی ۱۰ در دو حالت بال مساوی و بال نامساوی به این صورت است :
- نبشی بال مساوی: ۱۰۰*۱۰۰*۱۰
- یکی از انواع نبشی ۱۰ با بال نامساوی: ۷*۱۰۰*۵۰
نکته قابل توجهی دیگری که در هنگام خرید نبشی باید به آن دقت کنید، ارتباط بین آلیاژ بکاررفته با روش تولید نبشی است. نبشیST37 عموما از نوع پرسی است. یعنی از ورق تهیه میشود. اما نبشی ST52 از نوع فابریک است و از شمش تولید میشود. آیا علت آن را میدانید؟
زیرا دامنه ضخامت برای نبشی پرسی بین ۲ و ۶ میل است. حال آنکه ورق های تولید شده از آلیاژ ST52 عموما از ضخامت های بالاتری برخوردارند. به همین علت، نبشی تولیدی از آلیاژ ST52 نمیتواند از ورق های ضخیم موجود در بازار تولید شود و باید فابریک باشند.
تفاوت قیمت نبشی گالوانیزه و نبشی آهن چقدر است؟
پیش از خرید نبشی از خود بپرسید : محیطی که قرار است نبشی در آنجا بکار برود، چجور محیطی است؟ در صورتی که رطوبت بالایی در محیط وجود داشته باشد و یا سیال و گاز خورنده در محیط باشد، باید بجای خرید نبشی آهن معمولی ، بدنبال خرید واستعلام قیمت نبشی گالوانیزه باشید.
نبشی گالوانیزه از اعمال پوشش روی بر روی نبشی آهن معمولی بدست می آید و اینکار موجب بهبود مقاومت در برابر خوردگی میگردد.
قیمت نبشی دست دوم در بازار
اگر به هرعلتی از جمله ارزانتر بودن قیمت نبشی دست دوم نسبت به نبشی نو، قصد خرید نبشی دست دوم را دارید، باید مشخصات نبشی دست دوم را به دقت بررسی کنید. منظور از این مشخصات، وزن نبشی و ابعاد آن است. البته دقت کنید که نبشی دست دوم شما زنگ زده نباشد و یا بریدگی و خمیدگی در آن مشاهده نشود. در این حالت بهتر است بدایند که استحکام نبشی شما افت خواهد کرد و عمر مفید آن نیز کمتر از مقادیر معمول برای نبشی های دست دوم سالم خواهد بود.
قیمت نبشی سپری و قفسه
سپری یکی از مهمترین انواع پروفیل های ساختمانی است که به آن نبشی سپری یا ” سه پری ” نیز میگویند. این محصول فولادی در مقطع عرضی به شکل حرف T انگلیسی است. کاربرد نبشی سپری با نبشی معمولی دارای تفاوت هایی است اما معمولا در گوشه ها و محل اتصال تیر و ستون به یکدیگر و همچنین در ساخت درب و پنجره نیز بکار گرفته میشوند. در کنار این محصول، نبشی قفسه نیز از پر کاربردترین انواع نبشی به حساب می آید.
از شباهت های دیگر نبشی سه پری با نبشی معمولی این است که به دو صورت فابریک و پرسی تولید میشوند و البته از نظر ظاهری بسته به این که لبه گرد باشد یا لبه تیز به دو دسته تقسیم میشوند.
شما میتوانید برای خرید و استعلام قیمت نبشی قفسه، نبشی سپری نبشی های معمول پرسی و فابریک با شماره های ۰۲۱۴۷۷۱۸۰۰۰ تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما بهترین مشاوره و تجربه خرید را به شما ارائه دهند.
تفاوت های مهم نبشی و ناودانی را بدانید؟
نبشی و ناودانی هر دو مقاطع طویلی فولادی هستند که تفاوت اصلی آنها، شکل مقطع و در نتیجه نوع کاربرد آنها است. مقطع نبشی بسته به اینکه بال مساوی باشد یا بال نامساوی، به شکل V و یا L انگلیسی است، در حالی مقطع ناودانی به شکل U و یا C است.
همانطور که گفته شد سطح مقطع یک نبشی میتواند به دو صورت V و L باشد. در واقع، از آنجائیکه نبشی ها دارای دو بال هستند، اگر این دو بال با یکدیگر برابر باشد سطح مقطع به شکل V خواهد بود. به این نوع نبشی، نبشی بال مساوی گفته میشود.
همچنین، در صورتی که این دو بال با یکدیگر نابرابر باشد، سطح مقطع به شکل L خواهد بود. به این نوع نبشی، نبشی با بال نامساوی نیز میگویند. شما میتوانید قیمت نبشی را در هر روز در لیست همین صفحه مشاهده کنید.
علاوه بر موارد فوق، تفاوت دیگر این مقطع در کاربرد آنها در صنعت است. نبشی ها بیشتر در نقش اتصالات عمل میکنند. بعنوان مثال از کاربردهای مهم نبشی آهن میتوان به اتصال پل ها به ستون ها، اتصالات تیرآهن در ساختمان، اتصال ستون ها به صفحات در فوندانسیون نام برد. اما یکی از پرکاربردترین انواع نبشی، نبشی قفسه است، زیرا روزانه خریداران زیادی به دنبال قیمت نبشی قفسه در بازار میباشند.
نبشی ها هم به صورت شاخه و هم به صورت خرد در بازار به فروش میرسند. به نبشی خرد، نبشی لقمه نیز میگویند. قیمت روز نبشی آهن به صورت شاخه و لقمه در این لیست آپدیت میگردد. البته نبشی خرد بسته به ابعاد مورد نیاز و سفارش مشتری آماده میگردد.
ناودانی ها نیز در کاربردهای متنوعی استفاده میشوند. از جمله مهمترین مصارف این مقاطع فلزی میتوان به کاربرد در ماشین آلات، ترمیم بناهای معماری قدیمی، چارچوب ها، و ساختمان سازی نام برد.
سلام، فرق نبشی با سپری چیه؟
سپری یکی از مهمترین انواع پروفیل های ساختمانی است که به آن نبشی سپری یا ” سه پری ” نیز میگویند. این پروفیل در کاربرد تفاوت هایی با نبشی های معمولی دارد