سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    آذر ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « آبان   دی »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    اینجا حساب و کتاب کن

    هزینه ساخت ساختمان و خانه در هر متر مربع

    شناسه : 33727 10 آذر 1399 - 16:19
    سرمایه‌گذاری در ساخت و ساز ساختمان یکی از کسب و کارهایی محسوب می‌شود که برای موفقیت در آن نیازمند مشورت گرفتن و دانش خوبی در این زمینه است. برای این سرمایه‌گذاری، اولین گام محاسبه هزینه ساخت خانه و ساختمان است. اگر شما در پروژه‌های عمرانی سرمایه گذاری می‌کنید، برای اینکه بتوانید برآورد خوبی از هزینه ساخت و ساز خود داشته باشید بایستی به مواردی مانند هزینه زمین، مجوزهای موردنیاز، هزینه مصالح و متریال و همچنین مقدار دستمزد مهندسین و کارگران توجه داشته باشید.
    هزینه ساخت ساختمان و خانه در هر متر مربع
    پ
    پ

    آیا از هزینه ساخت ساختمان اطلاعی دارید؟ اگر تحقیق در مورد هزینه ساخت ساختمان را شروع کرده‌اید، با هزینه های ساختمان در هر متر مربع مواجه شده‌اید. محاسبه هزینه های مربوط به ساخت خانه یکی از مهمترین مراحل ساختمان سازی است. هزینه ساخت خانه شامل عوامل و فاکتورهای بسیاری اعم از مصالح، متریال و مجوزها می‌باشد.

    سازندگان و معماران معمولاً برای قیمت گذاری یک پروژه از رقم هر متر مربع استفاده می‌کنند زیرا این روش پایه اصول قیمت گذاری در این کار است. در این روش برای محاسبه هزینه ساخت خانه به سادگی کل زمین کار شما با واحد متر مربع در رقم سازندگان ضرب می‌شود. برای اطلاع از روش‌های محاسبه هزینه ساخت ساختمان و عوامل موثر بر آن در ادامه با آرتان پرس همراه باشید.

    *** برای ساخت ساختمان از کجا شروع کنیم؟

    برای ساخت ساختمان و برآورد هزینه‌های آن قبل از هر کاری بایستی مکان مورد نظر برای ساخت و ساز انتخاب شود. زمین مورد نظر برای ساخت و ساز کجاست؟ چه مشکلاتی برای گرفتن مجوزهای لازم وجود دارد؟ منطقه موردنظر مسکونی است یا تجاری؟ تعداد طبقات مجاز برای ساختمان در منطقه مذکور چقدر است؟ همه اینها شرایطی هستند که باید قبل از برآورد هزینه ساخت ساختمان آنها را در نظر گرفت.

    در حال حاضر ساخت و ساز یک نوع کسب و کار هم محسوب می‌شود و سرمایه‌گذاران بسیاری هستند که برای کسب درآمد به حوزه ساختمان سازی روی‌ می‌آورند. برای برای ایجاد کسب و کار خود در صنعت ساخت و ساز باید قبل از شروع، دانش و تجربه کافی در این حوزه را بدست آورید. هزینه ساخت ساختمان در هر شهر با شهر دیگر متفاوت است. به عنوان مثال برای ساخت ساختمان در شهر تهران در مقایسه با شهر بوشهر در جنوب کشور، پارامترهای زیادی اعم از دستمزد کارگران و قیمت تمام شده برای ساخت بنا متفاوت است. برای آغاز یک پروژه عمرانی بهتر است قبل از شروع با افراد باسابقه و کاربلد این حوزه در شهر و منطقه خودتان مشورت کنید.

    *** محاسبه هزینه ساخت ساختمان به چه عواملی بستگی دارد؟

    برای برآورد هزینه ساخت خانه بطور کلی باید عواملی نظیر هزینه زمین، مصالح و متریال مورد استفاده را با توجه به قیمت روز آنها بررسی کنیم. در ادامه به عوامل موثر در برآورد هزینه ساخت ساختمان اشاره می‌کنیم:

    هزینه ساخت ساختمان
    عوامل موثر بر قیمت هر متر مربع ساخت ساختمان

    *** هزینه خرید زمین

    زمین ساختمان اصلی‌ترین بخش آن است که باید در انتخاب آن توجه ویژه‌ای داشت. برای خرید زمین بایستی به منطقه آن توجه کرد، یعنی قیمت زمین در مناطق بالا شهر به مراتب بیشتر از مناطق پایین شهر است. متراژ زمین نیز بر روی قیمت آن تاثیر بسزایی دارد و مستقیما بر هزینه ساخت ساختمان تاثیرگذار است. با توجه به اینکه برای چه کاربردی می‌خواهید ساختمان بسازید، متراژ آن متفاوت خواهد بود. در انتخاب زمین بایستی عواملی مانند نزدیکی به مترو، مدارس و امکانات شهری مانند مراکز خرید در نظر گرفته شوند.

    *** هزینه مجوزهای موردنیاز

    از هزینه‌های ساخت ساختمان می‌توان به هزینه جواز ساخت اشاره کرد. مبنای محاسبه عوارض و صدور مجوزهای ساخت و ساز توسط شهرداری‌ها از سال ۹۹ دارای تغییراتی بوده است. این تغییرات هر ساله ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش خواهد داشت. هرچه بیشتر شاهد افزایش هزینه‌های مجوز برای ساخت و ساز باشیم، هزینه ساخت ساختمان و در نهایت برآورد مالی تهیه مسکن با شیب تندتری افزایش خواهد یافت.

    *** هزینه مصالح و متریال مصرفی

    از مصالح مصرفی در ساختمان سازی می‌توان به انواع سیمان، آجر، ماسه و گچ اشاره کرد. معمولا متریال مورد استفاده در ساختمان نیز انواع آهن ‌آلات شامل تیرآهن و میلگرد می‌باشد. قیمت مصالح مصرفی بخش مهمی از برآورد هزینه ساخت ساختمان در هر متر مربع را تعیین می‌کند. مصالح ساختمانی از کیفیت‌های درجه یک تا سه برخوردار هستند و با توجه به شرایط محیطی و منطقه‌ای، اینکه زمین در مناطق بالا شهر یا پایین شهر باشد، متفاوت است.

    مصرف تیرآهن و میلگرد در یک پروژه عمرانی ۲۵ درصد یک ساختمان را تشکیل می‌دهد. آهن‌آلات مصرفی در ساخت خانه در محاسبه هزینه ساخت خانه تعیین کننده هستند. اینکه اسکلت ساختمان فلزی باشد یا بتنی در مصرف آهن و فولاد بکار رفته در ساخت آن فرق می‌کند و مصرف فلز در هر دو یکسان نیست. به عنوان مثال اگر اسکلت ساختمان بتنی باشد، میلگردهای زیادی در کاربردهای مختلف آن استفاده می‌شود که با آهن مصرفی در اسکلت فلزی متفاوت است. قیمت میلگرد در فروردین ۹۹ حدودا کیلویی ۵ هزار تومان بود. در مهر ۹۹ قیمت میلگرد کیلویی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان شد. این افزایش قیمت فولاد و آهن‌آلات که حدود یک چهارم مصالح و متریال مصرفی ساختمان را شامل می‌شود، در نهایت بر هزینه ساخت ساختمان تاثیر خواهد داشت.

    هزینه ساخت خانه
    تاثیر آهن آلات بر هزینه ساخت ساختمان

    *** دستمزدهای کارگران و مهندسین

    مهندسین ناظر و کارگران دستمزدهای متفاوتی از یکدیگر دریافت می‌کنند. این دستمزدها برای کارگران در شهرها و مناطق مختلف کشور متفاوت است اما در تعیین برآورد نهایی ساخت ساختمان تاثیر بسزایی دارند. معمولا در هر پروژه ساختمانی، دستمزد کارگران ۳۰ تا ۳۵ درصد مبلغ نهایی ساخت آن را شامل می‌شود.

    *** آیا از میزان مصرف آهن‌آلات در ساخت ساختمان اطلاعاتی دارید؟

    در بین آهن آلات مصرفی در پروژه‌های عمرانی، تیرآهن و میلگرد بیشترین پروفیل‎‌های مورد استفاده می‌باشند. میزان مصرف آهن در هر متر مربع به عواملی مانند میانگین قیمت میلگرد و سایر آهن ‌آلات مصرفی و دستمزد کار نسبت به پروژه مربوطه بستگی دارد. برای محاسبه ابتدا باید قیمت آهن آلات و میلگرد موجود در بازار را بدست آورده و سپس این مقدار با دستمزد کار جمع شود. برای محاسبه میانگین قیمت آهن آلات به اینصورت عمل می‌شود که ابتدا درصد هر کدام از آنها از جمله تیرآهن و میلگرد را بدست آورده و سپس از مجموع‌شان قیمت میانگین آهن‌آلات مصرفی بدست می‌آید. در نهایت از فرمول زیر در تخمین هزینه ساخت ساختمان در هر متر مربع استفاده می‌شود:

    (میانگین قیمت خرید هر کیلوگرم آهن مصرفی+ دستمزد ساخت هر کیلوگرم آهن مصرفی) × کیلوگرم آهن مصرفی در هر متر مربع = هزینه ساخت ساختمان

    میزان مصرف تیرآهن و میلگرد در ساخت ساختمان به نوع اسکلت سازه (بتنی یا فلزی) بستگی دارد که مستقیما با هزینه ساخت خانه در ارتباط است. در ادامه به بررسی میزان تیرآهن و میلگرد مصرفی دو نوع اسکلت فلزی و بتنی خواهیم پرداخت:

    *** در اسکلت فلزی چه میزان تیرآهن و میلگرد لازم است؟

    برای میزان مصرف تیرآهن در اسکلت فلزی باید به چهار نکته توجه داشت:

    1. برای اسکلت فلزی با مهاربندی هم‌مرکز بدون درنظر گرفتن وزن آرماتور سقف ، وزن تیرآهن مصرفی در سازه در حدود ۴۰ تا ۷۰ کیلوگرم به ازای هر متر مکعب است.
    2. برای اسکلت فلزی با مهاربندی غیرهم‌مرکز بدون وزن آرماتور سقف، میزان تیرآهن مصرفی در حدود ۵۰ تا ۷۵ کیلوگرم به ازای هر متر مکعب است.
    3. برای اسکلت فلزی با قاب خمشی متوسط و معمولی بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور بندی سقف، میزان تیرآهن مصرفی ۶۵ تا ۱۰۵ کیلوگرم در هر مترمکعب است.
    4. در سازه فولادی با قاب خمشی ویژه و معمولی بدون وزن آرماتور سقف، حدود ۷۰ تا ۱۱۵ کیلوگرم تیرآهن به ازای هر متر مکعب استفاده می‌شود.

    مقدار میلگرد مورد نیاز در ساختمانی با اسکلت فلزی با مهاربندی برابر با ۴۵ تا ۶۵ کیلوگرم به ازای هر متر مربع می‌باشد. این مقدار در اسکلت فلزی با قاب خمشی برابر با ۶۵ تا ۹۰ کیلوگرم بر متر مربع است.

    *** میزان میلگرد و تیرآهن در اسکلت بتنی چقدر است؟

    میزان مصرف تیرآهن و میلگرد در اسکلت بتنی با توجه به سه عامل تعیین می‌شود:

    1. برای سازه بتنی با قاب خمشی و دیوار برشی بدون درنظر گرفتن وزن آرماتور سقف، میزان تیرآهن و میلگرد مصرفی در حدود ۳۵ تا ۶۰ کیلوگرم در هر متر مربع می‌باشد.
    2. برای اسکلت بتنی قاب خمشی متوسط بدون درنظر گرفتن وزن آرماتور سقف، حدود ۴۰ تا ۵۵ کیلوگرم در هر متر مربع تیرآهن و میلگرد نیاز است.
    3. برای سازه بتنی قاب خمشی ویژه بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور، میزان تیرآهن و میلگرد مصرفی در حدود ۴۵ تا ۷۰ کیلوگرم به ازای هر متر مربع است.

    برآورد هزینه ساخت ساختمان یکی از مهم‌ترین مراحل یک پروژه عمرانی می‌باشد که سرمایه‌گذاری در این بخش را با حساسیت‌هایی روبرو کرده است. توصیه می‌شود که برای محاسبه هزینه ساخت خانه حتما به عوامل موثری که در مطالب فوق به آن اشاره شد دقت شود.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.