پنجشنبه, ۲۳ مهر , ۱۴۰۵ 4 جماد أول 1448 Thursday, 15 October , 2026 ساعت ×
× کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

دور جدید تحریم های ایالات متحده ممکن است صنعت فولاد روسیه را تحت تاثیر قرار دهد

شناسه : 1738 26 خرداد 1396 - 10:35

دور جدید تحریم های ایالات متحده ممکن است صنایع فولاد و صنایع معدنی روسیه را تحت تاثیر قرار دهد.

پ
پ

 مطابق لایحه جدید مجلس سنای امریکا، رئیس جمهور امریکا این حق را دارد که تحریم هایی را بر علیه صنایع کلیدی روسیه وضع نماید. در 14 ژوئیه مجلس سنای امریکا افزودن یک اصلاحیه بر لایحه تحریم ایران را تصویب کرد که  یک سری اقدامات محدود کننده علیه روسیه را به آن لایحه اضافه می کرد. این طرح شامل اصلاحاتی جهت تضمین اجرای اقدامات تنبیهی اتخاذ شده در زمان رئیس جهور قبلی می شد و اختیارات رئیس جمهور در زمینه لغو یا کاهش تحریم های ضد روسیه را کم می کند، بنابراین این طرح تنها بعد از هماهنگی با کنگره قابل اجرا می باشد. مایک کراپو سناتور امریکایی-یکی از تهیه کنندگان این اصلاحیه- گفت که ” علاوه بر این ما این اجازه را به رئیس جمهور ایالات متحده داده ایم که صنایع راه آهن، صنایع فلزی ، معدنی و کشتیرانی،  روسیه را نیز تحریم کند”

با این وجود هنوز هم تصمیمات جدیدی اتخاذ می شود که در این زمینه تحریم های عملی بیشتر بر بخش های مالی و نفت و گاز می تواند صنایع فولاد روسیه را نیز به صورت غیر مستقیم تحت تاثیر قرار دهد. به طور مشخص مطابق این اصلاحیه ممکن است ایالات متحده این بخش های نفت و گاز و بخش  مالی (در طرح هایی که تامین مالی بیش از یک میلیون دلار لازم دارند و یا طرح هایی که مجموع تامین مالی آنها در طول یک سال بیش از 5 ملیون دلار می شود) و  همین طور تامین تجهیزات برای خطوط لوله صادرات را تحریم کند. این تحریم ها می تواند بر روند ساخت پروژه “نورد استریم 2” تاثیر منفی داشته باشد زیرا سرمایه گذاران خارجی این طرح در نظر دارند که با فاینانس در این پروژه سهیم شوند. به هر حال شرکت های بزرگ اروپایی( شل، یونیپر، وینترشال، او ام وی) در این پروژه سرمایه گذاری کرده اند. اینترفاکس به نقل از الکساندر مدودوف معاون رئیس هیئت مدیره گازپروم نقل کرده است که “منابع مالی  به حساب پروژه نورد استریم 2 واریز شده اند و  در حال حاضر در این پروژه درگیر هم شده اند” در مارس 2017 گازپروم مناقصه ای را برای تامین 2/2 میلیون تن لوله با تدارکاتی که در سپتامبر 2017 آغاز می شود برگزار کرد. بر اساس اطلاعات متال اکسپرت، “OMK” و “شلپایپ” به ترتیب 33% و 27% حجم پروژه را تامین اعتبار کرده اند. مابقی پروژه نیز توسط شرکت یویوپایپ آلمان تامین اعتبار شده است.

لایحه تحریم روسیه، برای لازم و الاجرا شدن و تبدیل شدن به قانون، نیاز به تایید کنگره و امضای رئیس جمهور دارد. تحریم های روسیه از سال 2014 شروع شده اند ولی عمدتا بر بخش های مالی اثر گذاشته اند و تاثیر آنها در بخش فولاد غیر مستقیم بوده است. در این زمینه الکساندر مرداشف رئیس شرکت سورستال در سال 2015 طی یک مصاحبه با خبرگزاری TASS روسیه گفت که “هیچ کارخانه فولادی مستقیما تحت تحریم قرار نگرفته است اما ما اثر این تحریم ها را به صورت غیر مستقیم احساس می کنیم. منظور من فعالیت های سرمایه گذاری در کشور است”

امین بیات کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی شریف

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/artanpre/public_html/wp-includes/functions.php on line 5581