سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ 18 جماد أول 1446 Tuesday, 19 November , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    شهریور ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « مرداد   مهر »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    بیشتر بدانید فولادی

    آیا با انواع پروفیل درب و پنجره آشنا هستید؟

    شناسه : 28397 15 شهریور 1399 - 11:27 منبع : آرتان فولاد ایرانیان
    پروفیل ها مقاطعی هستند که کاربردهای زیادی در ساختمان سازی دارند. پروفیل های درب و پنجره دسته ای از پروفیل ها هستند که همان طور که از نامشان پیداست، در ساخت درب و پنجره کاربرد دارند. به عنوان مثال برای نگه داشتن شیشه پنجره، نیاز به استفاده از پروفیل درب و پنجره داریم.
    آیا با انواع پروفیل درب و پنجره آشنا هستید؟
    پ
    پ

    حتما شما هم در حالی که در یک روز بارانی از پنجره بیرون را تماشا کرده اید، این سوال برایتان پیش آمده که پنجره ها چگونه ساخته شده اند؟ آیا تفاوت پروفیل در و پنجره امنیتی و عمومی را می‌دانید؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که به طور کلی در و پنجره ها از مقاطعی به نام پروفیل درب و پنجره ساخته شده اند. آنها دسته ای از پروفیل ها هستند و علاوه بر در و پنجره کاربردهای زیاد دیگری هم در ساختمان سازی دارند.

    برای آشنایی با انواع پروفیل ها میتوانید به مقاله آشنایی با انواع پروفیل ها مراجعه کنید. اما ما در این مقاله میخواهیم به طور ویژه به بررسی پروفیل های بکار رفته در این بخش مهم ساختمان یعنی پروفیل درب و پنجره بپردازیم. آن ها دسته ای از پروفیل ها هستند که همان طور که از نامشان پیداست، در ساخت درب و پنجره کاربرد دارند. به عنوان مثال برای نگه داشتن شیشه پنجره، نیاز به استفاده از پروفیل درب و پنجره داریم. با آرتان پرس همراه باشید.

    *** پروفیل درب و پنجره چیست؟

    پروفیل های درب و پنجره باید عایق های خوبی در برابر صدا و حرارت باشند. میزان عایق بودن این پروفیل ها با تعداد حفرات (chamber) موجود در آن ها مشخص میشود که رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. به همین ترتیب پروفیل های درب و پنجره باید در برابر باد و باران مقاومت خوبی داشته باشند. از طرفی، این پروفیل ها قابلیت جوشکاری و سوراخکاری نیز دارند.

    دراین باره بیشتر بخوانید:  با انواع پروفیل آشنا شوید

    *** انواع پروفیل درب و پنجره از نظر سطح مقطع

    پروفیل های درب و پنجره بر اساس سایز خود به هشت گروه تقسیم می‌شوند. اما چالب است که بدانید، از میان آنها رایج ترین آن ها در دو گروه شماره دو و هفت قرار دارند. پروفیل های گروه دو مصارف عمومی تری دارد. اما پروفیل های گروه هفت در موارد امنیتی استفاده می‌شوند. طبیعتا قیمت پروفیل در این دو گروه با یکدیگر متفاوت می‌باشد.

    پروفیل های گروه دو شامل سپری (۵۰۷)، لنگه دری (۵۰۸) و چهارچوب (۵۰۹) و پروفیل های گروه هفت شامل سپری (۵۶۷) و (۷۶۷)، لنگه دری (۷۶۸) و چهارچوبی (۷۶۹) هستند. تفاوت این پروفیل ها در شکل سطح مقطع آن ها است که در ادامه به توضیح هر کدام میپردازیم.

    برای دریافت قیمت پروفیل کلیک کنید: لیست قیمت پروفیل و قوطی

    *** پروفیل سپری چیست؟

    این پروفیل بسته سطح مقطعی به شکل T دارد و متداول ترین ماده اولیه برای تولید آن فولاد ST37 است. سپری در ضخامت های ۲٫۵ – ۰٫۹ میلیمتری و طبق استانداردهای DIN EN 10055، DIN 59051 و DIN 1022 تولید میشود که ضخامت ۲ میلیمتری آن کاربرد گسترده تری دارد. طول استاندارد این پروفیل ۱۲ – ۶ متر است و طبق استاندارد اشتال به دو نوع لبه گرد و لبه تیز تقسیم میشود.

    اندازه نوع لبه گرد ۱۴۰ – ۳۰ میلیمتر و اندازه نوع لبه تیز ۴۰ – ۲۰ میلیمتر است. نام گذاری سپری ها به این صورت است که وقتی گفته میشود نمره یک سپری ۱۰ است، یعنی اندازه لبه آن ۱۰۰ میلیمتر است. از جمله مهمترین خواص مکانیکی سپری این است که سپری مقاومت خمشی پایینی دارد.

    *** روش های تولید سپری

    همان طور که در مقاله آشنایی با انواع پروفیل ها اشاره شد، سپری آهنی نیز مانند سایر پروفیل های آهنی به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید میشود.

    • نورد گرم: در این روش که به روش فابریک هم معروف است، ابتدا شمش فولادی حرارت داده شده و بعد از رسیدن به دمای مورد نظر نورد میشود. طی عملیات نورد، ضخامت آن کاهش و طولش افزایش پیدا می‌کند. در نهایت با عبور از میان غلتک های میانی و پایانی به شکل سپری در می آید و سپس با دستگاه های برش، در ابعاد مد نظر بریده میشود. به قطعات خرد شده و کوچک سپری، لقمه گفته میشود. کیفیت پروفیل از نظر ابعادی سپری تولید شده به روش نورد گرم بهتر از روش نورد سرد است. زیرا تکنولوژی و دستگاه هایی که در روش نورد گرم استفاده میشود، پیشرفته تر هستند.
    • نورد سرد: در روش نورد سرد یا پرسی مقطع تیرآهن از وسط به دو قسمت تقسیم شده و به این ترتیب سپری تولید میشود. این روش تولید سپری چندان متداول نیست و در مواردی که امکان استفاده از روش نورد گرم وجود نداشته باشد، از این روش استفاده میشود.

    عمده ترین کاربرد این پروفیل در ساخت پروفیل درب و پنجره است. اما از آن در ساخت خرپا، اتصالات پل ها، نمای ساختمان ها، سازه های فلزی و … نیز استفاده میشود. همچنین سپری در جاهایی که بار زیادی بر سیستم باربر اعمال میشود، اهمیت زیادی پیدا میکند.

    سپری 507 از سری پروفیل درب و پنجره
    سپری ۵۰۷

    *** برترین کارخانه های تولید کننده سپری

    از معروف ترین کارخانه های تولید کننده سپری میتوان کیان پرشیا، جهان پروفیل پارس، نبشی شکفته و صدرا پروفیل را نام برد.

    *** پنج تفاوت نبشی و سپری

    • مقاومت خمشی سپری بیشتر از نبشی است.
    • سطح مقطع سپری به شکل T و سطح مقطع نبشی به شکل L و V است.
    • سپری دارای ابعاد مشخصی است. اما نبشی میتواند دارای بال های مساوی یا نامساوی باشد.
    • برای اتصالاتی که استحکام بالایی میطلبد، از سپری استفاده میشود.
    • برای اتصال دو وجه معمولا از سپری استفاده میشود.
    برای دریافت قیمت کلیک کنید: قیمت نبشی و سپری

    *** پروفیل لنگه دری چیست؟

    این پروفیل های دو لبه ای در ساخت چهارچوب در کاربرد دارند. ضخامت پروفیل لنگه دری ۴ – ۲ میلیمتر و طول آن ۱۲ – ۶ میلیمتر است. پروفیل های لنگه دری در گروه پروفیل های بسته قرار میگیرند.

    لنگه دری 508 از سری پروفیل درب و پنجره
    لنگه دری ۵۰۸

    *** پروفیل چهارچوبی چیست؟

    از پروفیل چهارچوبی در ساخت چهارچوب درب برای درهای چوبی و MDF استفاده میشود. این پروفیل های باز عموما به روش نورد سرد تولید میشوند و تک لبه ای هستند. ضخامت آن ها نیز ۲٫۵ – ۲ میلیمتر و طول آن ها ۶ میلیمتر است. پروفیل چهارچوبی در چهار نوع رومی، فرانسوی، مکزیکی و ساده تولید میشود.

    چهارچوبی 509 از سری پروفیل درب و پنجره
    چهارچوبی ۵۰۹

    *** انواع پروفیل درب و پنجره از نظر جنس

    پروفیل های درب و پنجره از نظر جنس در انواع گالوانیزه، فولادی، آلومینیومی، کامپوزیتی، چوبی و آهنی به بازار عرضه میشوند. قیمت آهن و فولاد در انواع پروفیل درب و پنجره روزانه در سایت ارتان پرس اعلام میشود.

    *** پروفیل آلومینیومی، پر مصرفترین پروفیل درب و پنجره

    به طور کلی پروفیل های درب و پنجره آلومینیومی ارزان تر از پروفیل های آهنی و گران تر از پروفیل های غیر فلزی هستند و در ساخت پنجره های دوجداره بسیار کاربرد دارند. این پروفیل ها که علاوه بر درب و پنجره به عنوان پروفیل آلومینیوم پارتیشن نیز کاربرد زیادی دارند، از استحکام خوبی برخوردار بوده و بنابراین میتوانند برای زیبایی و ظرافت بیشتر، باریک تر طراحی شوند. پروفیل آلومینیوم ضمن مستحکم بودن، انعطاف پذیری خوبی نیز دارند و به دلیل قابل بازیافت بودن، محصولاتی سازگار با محیط زیست محسوب میشوند.

    اما گزینه مناسبی برای صرفه جویی در مصرف انرژی نیستند. در ساخت این پروفیل ها به دلیل حساسیت بالای جوشکاری، معمولا از چسب های قوی نیز برای اتصالات استفاده میکنند. پروفیل های آلومینیومی میتوانند بعد از تولید، تحت عملیاتی مانند پولیشینگ، براشینگ و آندایزینگ قرار بگیرند. همچنین میتوان پوششی از رنگ پودری روی آن ها اعمال کرد.

    *** پروفیل درب و پنجره کامپوزیتی (PVC – UPVC)؛ یک انتخاب مطمئن

    امروزه پروفیل های درب و پنجره PVC و UPVC بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. پروفیل های درب و پنجره UPVC از مواد ترموپلاست تهیه شده و ترکیبی از مواد نفتی و نمک هستند. آن ها تنوع بیشتری نسبت به انواع آهنی خود دارند و معمولا به روش اکستروژن تولید میشوند. ضخامت این پروفیل ها ۸٫۲ – ۲٫۳ میلیمتر است.

    تولید این پروفیل های غیر فلزی علاوه بر اینکه مقرون به صرفه است، ایمنی بالاتری نیز دارد. همین موارد توجه مهندسان و طراحان را به این دسته از پروفیل ها جلب کرده است. از مزایای دیگر پروفیل های UPVC میتوان به سادگی نگهداری و تمیز کردن، سهولت نصب به واسطه سبک بودن، مقاومت بالا در برابر اشتعال و خوردگی، دارا بودن قابلیت شستشو، استحکام بالا، کیفیت سطحی مطلوب و ماندگاری بالای رنگ و پوشش آن ها اشاره کرد. این پروفیل ها عایق صورتی و حرارتی خوبی نیز هستند و در نتیجه میتوانند در مصرف انرژی عملکرد بهینه و مطلوبی داشته باشند. آن ها همچنین قابل بازیافت هستند و به محیط زیست آسیبی وارد نمیکنند.

    پروفیل UPVC
    پروفیل UPVC

    *** تفاوت پروفیل درب و پنجره PVC و UPVC

    پروفیل UPVC نوع بهینه سازی شده پروفیل PVC بوده و عایق بهتری در برابر صدا و حرارت است. در PVC از روان کننده ای استفاده میشود که در نهایت آن را انعطاف پذیر میکند. اما در UPVC از روان کننده استفاده نمیشود و چون در پروفیل درب و پنجره انعطاف پذیری چندانی مورد نظر نیست، لذا استفاده از UPVC نسبت به PVC ارجحیت دارد.

    *** دوازده پروفیل درب و پنجره UPVC موجود در بازار

    فریم: کاربرد این پروفیل در قاب دور درب و پنجره است.

    لنگه: در ساخت پنجره بازشو استفاده میشود.

    میانی: به عنوان ستون پنجره و فریم در بیرون بازشو استفاده میشود.

    لنگه درب: این پروفیل در ساخت لنگه در استفاده میشود.

    درب بیرون بازشو: برای درهایی استفاده میشود که خلاف جهت معمول باز میشوند.

    پانل: در قسمت پاخور در از این پروفیل استفاده میشود.

    میانی متحرک: در پنجره های طرح فرانسوی کاربرد دارد.

    اتصال قاب به قاب: برای متصل کردن چند پنجره پشت سر هم از این پروفیل استفاده میشود.

    لنگه کشویی: در ساخت لنگه و ستون پنجره کشویی استفاده میشود.

    فریم کشویی: در ساخت کلاف پنجره کشویی کاربرد دارد.

    لوله: از این پروفیل در پنجره های زاویه دار استفاده میشود.

    زهوار: شیشه و پانل را در جای خود ثابت نگه میدارد.

    *** پروفیل درب و پنجره چوبی؛ مناسب ساختمان های لوکس

    این پروفیل ها علاوه بر این که عایق خوبی در برابر حرارت و صدا هستند، زیبایی و جلوه خاصی نیز به ساختمان میبخشند. همچنین از قابلیت رنگ پذیری خوبی برخوردارند. اما در مقابل معایبی هم دارند که میتوان به اشتعال پذیری بالا، پوسیدگی، مقاومت به ضربه پایین و نفوذ حشرات و موریانه در آن ها اشاره کرد. جذب آب و رطوبت از دیگر معایب پروفیل های درب و پنجره چوبی است. به همین دلیل کاربرد گسترده ای به ویژه در مناطق مرطوب ندارند.

    دراین باره بیشتر بخوانید: آشنایی با پروفیل سبک و سنگین

    *** پروفیل درب و پنجره آهنی؛ قدیمی ترین پروفیل بازار

    این پروفیل ها امروزه کاربرد چندانی ندارند و میتوان گفت منسوخ شده اند. پروفیل های آهنی با این که قابلیت رنگ پذیری و مقاومت به ضربه بالایی دارند، اما در مقابل به دلیل وزن بالا، مقاومت پایین در برابر خوردگی و عایق نبودن گزینه مناسبی نیستند و میتوان از جایگزین هایی که در بازار موجود است، استفاده کرد.

    منبع: آرتان فولاد ایرانیان

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.