لیست شرکت های فولادی در ایران و جهان چیست؟ بزرگترین کارخانه تولید فولاد ایران کدام است؟ بزرگترین کارخانه های جهان در صنعت فولاد کدام است؟ اگر میخواهید بدانید لیست شرکت های صنایع فولاد چیست در نظر داشته باشید که صنعت فولاد بسیار گسترده است. این صنعت از دل معادن شروع میشود و تا شرکت های تامین و توزیع فولاد ادامه دارد. بدون شک محصولات فولادی از مهترین محصولات مورد استفاده امروزه بشر است، که در همه صنایع حضور پر رنگی دارد. اما کدام کشور در عرصه تولید، واردات و صادرات پیشتاز است؟ کدام کارخانه فولاد یا تولید کننده های آن هستند که نقش بسیار مهمی در صنعت فولاد در عرصه جهانی دارند؟ لیست شرکت های واردکننده فولاد ایران کدام است؟
*** مهمترین تولید کننده های فولاد در جهان
حدود نصف تولید فولاد در دنیا متعلق به چین است. در رده های دوم و سوم با اختلاف اتحادیه اروپا و هند قرار دارد. با توجه به آمار ارائه شده توسط انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۱۹ چین با ۳۱۴۹۶۱۰۰۰ تن تولید محصولات فولادی به عنوان یکی از تولید کننده های فولادی ، در رتبه نخست قرار دارد. هند با تولید ۳۶ میلیون تن محصولات فولادی در ۴ ماهه اول ۲۰۱۹، و ژاپن با حدود ۳۳ میلیون تن در رده سوم قرار دارد. آمریکا، کره جنوبی و روسیه در رتبه های بعدی قرار دارند.
لازم به ذکر است که در بین تولیدکننده های فولادی ، چین با حجم بالای تولید فولاد، تاثیر زیادی در افزایش و کاهش قیمت آهن آلات دارد. همچنین صنایع وابسته به فولاد نیز وابستگی زیادی به محصولات فولادی چین دارد.
در ویدئوی ذیل میتوانید تولیدکنندگان برتر فولاد جهان را مشاهده کنید
*** از مهمترین کارخانه های فولاد در جهان ؛ چین
بازار فولاد چین قدرت غالب در میان دیگر بازارها است. در سال ۲۰۱۶ تولید فولاد خام در چین ۸۰۸٫۴ میلیون تن بوده است. این کشور توانست در بین تولیدکننده های فولاد در سال ۲۰۱۸ میزان تولید فولاد را به ۹۲۸٫۳ میلیون تن برساند و جایگاه مهم خود در بازار فولاد را تثبیت کند و جزو لیست بزرگترین کارخانه های جهان باشد. قدرت چین در صنعت فولاد، قدرت های بزرگ آمریکا و اتحادیه اروپا را نگران کرده است، چون بازار فولاد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، و باعث شده است سایر کشورها نگران قدرت بیش از پیش چین باشند. چین در حال حاضر ادعا می کند که تقاضا برای فولاد در بازار را کنترل می کند. محصولات چینی همواره در بازار صادرات توسط تولید کننده های فولاد در این کشور با قیمت بسیار ارزانی در دسترس هستند، با توجه به سیاست های چین مبنی بر تولید ناخالص داخلی بالا، فیمت محصولات فولادی در سایر مناطق در عرصه جهانی را تحت تاثیر قرار داده است. و باعث می شود به عنوان مثال تولید فولاد در ایالات متحده آمریکا کم شود.
تولید فولاد در چین از سال ۲۰۰۹ همواره در حال رشد بوده است، و تولیدکننده های فولادی در این کشور در بازار صادرات مشتریان زیادی از قبیل کره جنوبی، ویتنام و فیلیپین دارد. از مهمترین کارخانه فولاد و تولیدکننده های آن در چین می توان از Hesteel Group، Baosteel Group نام برد. هدف چین از ظرفیت بالای تولید قطعا در اختیار گرفتن بازار فولاد است و می خواهد به بازارهای مهم فولادی در سراسر جهان نفوذ کند.
*** مهمترین تولید کننده های فولاد در جهان ؛ هند
هندوستان با توجه به سیاست های در پیش گرفته، قطعا در ۱۰ سال گذشته پیشرفت زیادی را در عرصه اقتصاد تجربه کرده است و خود را در لیست بزرگترین کارخانه های جهان جای داده است. لازم به ذکر است ک در صنعت فولاد به عنوان یکی از تولید کننده های فولادی ، نیز آنها دست به کار شده اند. در کنار آمار و ارقام، هند با ۷۵ رشد در بازار صادرات، عملکرد درخشانی داشته است و واردات خود را به میزان ۲۵ درصد کاهش داده است. کشورهای نپال، بلژیک و بنگلادش از کشورهای شاخص خریدار محصولات فولادی هند هستند. از یزرگترین کارخانجات و تولیدکننده های فولاد در هند می توان به گروه فولادی TATA و JSW اشاره کرد.
*** ژاپن از بزرگترین کارخانه های جهان
ژاپن در دوره ای در سال ۲۰۱۴، در تولید فولاد با افت روبرو بوده است. کارشناسان بازار علت افت را افزایش شدید مالیالت در فروش می دانند. این افت در سال ۲۰۱۸ باعث شد تا رتبه دوم را به هند واگذار کند اما باز هم در لیست برگترین تولید کننده های جهان است. محصولات تولیدکننده های فولاد ژاپن معمولا از کیفیت بالایی برخوردار هستند و طبق آمار و ارقام دومین فولاد صادر کننده درجه یک است. فعالیت در بازار صادرات تولید کننده های فولاد بسیار مطلوب بوده است. خریداران محصولات ژاپنی معمولا کره جنوبی، تایلند و چین هستند. مهمترین تولیدکننده های فولاد در ژاپن Nippon و Sumitomo هستند.
*** ایالات متحده آمریکا
با توجه به واردات ارزان قیمت آهن و فولاد از سایر کشورهای جهان و تولیدکننده های فولادی و مشکلات زیست محیطی فولادسازی، ایالات متحده آمریکا ترجیح می دهد محصولات فولادی را از تولیدکننده های فولاد در سایر نقاط جهان تهیه کند. این کشور در ۴ ماهه اول سال ۲۰۱۹، ۲۹۵۸۸۰۰۰ تن فولاد تولید کرده است. یک بار در سال ۲۰۱۶ تولید فولاد در آمریکا با کاهش چشمگیری مواجه بود. تولید از ۸۸٫۲ به ۷۸٫۶ میلیون تن رسید. با توجه به سیاست های آمریکا بعید به نظر می رسد وضعیت بازار فولاد و تولید کننده های فولاد در این کشور تغییر بکند.
با این حال ایالات متحده امریکا به عنوان یکی از تولیدکننده های فولاد و جزو بزرگترین کارخانه های جهان، همواره محصولات فولادی با کیفیت و خلوص بالا را به ۱۵۰ کشور جهان صادر می کند. از مهمترین مشتریان محصولات فولادی آمریکا می توان به کانادا و مکزیک اشاره کرد. مهمترین تولیدکننده های فولاد در ایالات متحده آمریکا عبارتند از: Nucor، US Steel و ArcelorMittal .
*** کره جنوبی
کره جنوبی در رتبه پنجم فولادسازی در کنار تولید کننده های فولادی جهان قرار دارد. این کشور در سال ۲۰۱۶، ۶۸ میلیون تن فولاد تولید کرد. همچنین این کشور در ۴ ماهه نخست سال ۲۰۱۹، ۲۴ میلیون و ۳۸۷ هزار تن محصولات فولادی تولید کرده است. که نسبت به سال قبلی ان ۲٫۸ درصد رشد داشته است.
از کارخانه های / تولیدکننده های فولاد این کشور می توان به POSCO و Hyundai Steel اشاره کرد. لازم به ذکر است که این کشور چهارمین صادرکننده بزرگ فولاد خام در جهان است. صادرات این کشور در حدود ۳۰ میلیون تن است.
*** روسیه
روسیه به عنوان یکی از تولیدکننده های فولاد ، از سال ۲۰۱۶ تقریبا به صورت تدریجی روند کاهشی داشته است و در سال ۲۰۱۹، افت چشمگیر ۶٫۱ درصدی در تولید فولاد داشته است. این کشور تا پایان آوریل ۲۰۱۹، فقط ۲۲ میلیون و ۴۱۰ هزار تن محصولات میانی فولاد تولید کرده است. اما روسیه کماکان به عنوان سومین صادرکننده بزرگ محصولات فولادی به مقصد ترکیه ، تایوان و مکزیک است. این کشور در سال ۲۰۱۶، ۳۱٫۱ میلیون تن صادرات فولادی داشته است. از مهمترین کارخانه های / تولید کننده های فولادی در روسیه می توان به Novolipetsk Steel، Evraz Group و Severstal JSC اشاره کرد.
*** آلمان
از آنجا که همیشه کیفیت در آلمان همیشه در اولویت بوده است، محصولات آلمان معمولا از کیفیت بسیار خوبی برخودار هستند. در بخش خودرو معمولا فولاد آلمان طرفدار زیادی دارد. در سال ۲۰۱۶، تولید فولاد در این کشور ۴۲٫۱ میلیون تن بوده است، که تقریبا در حدود میزان تولید در سال ۲۰۱۵ است. از لحاظ صاردات فولاد خام تولیدکننده های فولاد این کشور در جایگاه پنجم قرار دارند. از مشتریان ثابت فولاد آلمان می توان به فرانسه، لهستان و هلند اشاره کرد. ThyssenKrupp، ArcelorMittal و Salzgitter از مهمترین تولید کننده های فولادی در آلمان هستند.
*** ترکیه
سیاست های کشور ترکیه همچنان بر افزایش فعالیت های فولادی در بازار داخل و صادرات استوار است. در سال ۲۰۱۷ این کشور میزان تولید خود را به ۳۳٫۲ میلیون ذتن افزایش داد. صادرات ترکیه نیز از ۱۴٫۸ به ۱۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ رسید. این کشور در سال ۲۰۱۹ با ۱۱۲۳۳۰۰۰ تن تولید محصولات فولادی به نهمین تولیدکننده های فولاد تبدیل شده است. از مشتریان محصولات فولادی ترکیه می توان به کشورهای آمریکا، مصر و امارات اشاره کرد. Erdemir ، Içdas و Habas از تولید کننده های فولادی در ترکیه هستند.
*** برزیل
در سال ۲۰۱۶ برزیل با توجه به مشکلات اقتصادی، تولید فولاد خود را کاهش داده است. طبق گفته یکی از منابع معتبر در برزیل، در برزیل حدود ۸۳ واحد کارگاهی تعطیل شده و در حدود ۳٫۲ میلیارد دلار از سرمایه گذاری ها به تاخیر افتاده است. از بزرگترین تولید کننده های فولاد در برزیل می توان به Gerdau ، ArcelorMittal ، USIMINAS و CSN اشاره کرد. با اینکه برزیل یکی از فولادسازان مهم جهان است، اما کارشناسان براین عقیده اند که به این زودی بازار فولاد چین به حالت مطلوب باز نخواهد گشت.
*** رتبه فولاد ایران در جهان
رتبه ایران در تولید فولاد در سال ۲۰۱۹ ، دهم بوده است. طبق اطلاعات منتشر شده، تولید فولاد ایران ۲۵٫۶۰۹ میلیون تن در سال بوده است. ایران به عنوان یکی از تولیدکننده های فولادی همواره در سال های اخیر توجه زیادی به فولاد و محصولات فولادی اعم از میلگرد، تیرآهن، نبشی و قوطی و پروفیل داشته است. ایران علاوه بر تامین نیازهای داخلی، نیم نگاهی به بازارخای حوزه خلیج فارس و خاورمیانه نیز دارد، اگرچه تحریم ها کار را برای تولیدکننده های فولاد در ایران سخت کرده است.
*** بزرگترین کارخانه فولاد ایران
ایران دارای تعداد زیادی کارخانه تولید فولاد است که میتوان آنها را در دسته های مختلف قرار داد. از جمله لیست شرکت های فولاد ایران میتوان شرکت های مربوط به تولید مقاطع طویل، تولید مقاطع تخت و تولید فولاد میانی اشاره کرد.
در این میان، از آنجایی که تعداد قرار گرفته در لیست شرکت های فولاد ایران بسیار بلند و بالا است، ترجیح میدهیم بزرگترین کارخانه فولاد ایران در هر یک از بخش های فوق را نام ببریم.
در بخش فولاد ساختمانی و ریلی، میلگرد و تیرآهن کارخانه ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از تولید کننده های فولادی ایران، از بزرگترین کارخانه های جهان و تولید کننده فولاد در ایران است. لازم به ذکر است که بزرگترین تولید کننده ورق و ارائه دهنده قیمت ورق های فولادی در ایران، فولاد مبارکه است و در نهایت در بخش فولادی میانی، فولاد خوزستان رتبه نخست را در اختیار دارد.
*** بررسی تولید کننده های فولاد در عرصه بین المللی
پس از بررسی کشورهای مهم و تاثیر گذار در صنعت حیاتی فولاد، حال به بررسی شرکت ها و تولیدکننده های فولادی می پردازیم.
*** بزرگترین تولید کننده استیل جهان ؛ شرکت آرسلورمیتال (ArcelorMittal)
شرکت آرسلورمیتال به عنوان یکی از کارخانه های / تولید کننده های فولاد ، یک شرکت چند ملیتی و شرکت اصلی آن واقع در لوکزامبورگ است. این شرکت از ادغام دو شرکت Arcelor و Mittal Steel در سال ۲۰۰۶ تاسیس شده است. این شرکت با حدود ۲۳۲۰۰۰ کارمند در بیش از ۶۰ کشور جهان به فعالیت می پردازد. این شرکت بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان است. و حدود ۱۰ درصد فولاد جهان را تولید می کند، که امار بسیار بالایی از فولاد را شامل می شود. و در کلیه صنایع مرتبط با فولاد شامل خودرو، لوازم خانگی و … فعالیت می کند.
نکته جالب این است که این شرکت، مواد اولیه مورد نیاز خود را نیز بر عهده دارد. در واقع با توجه به اینکه این شرکت به عنوان یکی از مهمترین تولید کننده های فولاد ، یکی از یزرگترین شرکت ها در زمینه اکتشاف معادن است، صفر تا ۱۰۰ فرآیند فولادسازی بر عهده خودش است. این شرکت با بیش از ۹۶٫۴۲ میلیون تن تولید فولاد در سال ۲۰۱۸، در آمدی در حدود ۵٫۰۷ میلیارد دلار داشت.
*** مهمترین تولید کننده های فولاد در عرصه بین المللی ؛ گروه فولادی بائو استیل (China Baowu Steel Group)
این شرکت در بازار چین، از بزرگترین کارخانه های / تولیدکننده های فولاد در داخل چین است. و دومین تولیدکننده برتر فولاد در جهان نیز است. این شرکت در سال ۲۰۱۶ با ادغام شرکت آهن و فولاد ووهان به وجود آمد. پس از آن ظرفیت این شرکت افزایش یافت و در سال ۲۰۱۸ به ۶۷٫۴۳ میلیون تن رسید.
*** مهمترین تولید کننده های فولاد در عرصه بین المللی ؛ نیپون استیل (Nippon Steel Corporation)
این شرکت که از بزرگترین تولید کننده های فولادی در ژاپن است، با حضور ۵۰۰۰۰ کارمند توانسته در سال ۲۰۱۸ به تولید بیش از ۴۹ میلیون تن فولاد برسد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر توکیو واقع است.
*** مهمترین کارخانه های / تولید کننده های فولاد در عرصه بین المللی ؛ اچ بی آی اس (HBIS Group)
این شرکت که دولتی است با وجود ۱۲۰۰۰۰ نیروی انسانی توانست در سال ۲۰۱۸، ۴۷ میلیون تن فولاد و محصولات فولادی نظیر میلگرد تولید کند. برای اطلاع از قیمت جهانی میلگرد کلیک کنید.
*** فولاد تاتا (Tata Steel)
این شرکت هندی در سال ۱۹۰۷ تاسیس شد، و عنوان یکی از بزرگترین تولیدکننده های فولاد هند در سال ۲۰۱۸ را یدک می کشد. این شرکت ۲۷٫۲۷ میلیون تن فولاد تولید کرد، که درآمدی معادل ۲۰٫۴ میلیارد دلار داشته است. لازم به ذکر است که این شرکت در پنج قاره حدود ۷۵٫۰۰۰ کارمند دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه