اگر شما هم گاهی برای رهایی از دغدغه هایتان در شهر پرسه می زنید، قطعا ساختمان های زیبایی را با نماهای خیره کننده دیده اید؛ اما نمای ساختمان به جز زیبایی بصری، ویژگی های مهم تری هم باید دارا باشد که یکی از آن ها مقاومت در برابر رطوبت است. عایق حرارت و صدا بودن نیز ویژگی های دیگری هستند که امروزه بسیار مورد توجه خریداران و سازنده ها قرار گرفته اند. این ویژگی ها زمان پدیدار می شوند که زیرسازی نمای ساختمان به صورت صحیحی انجام شده باشد.
اگر نمای ساختمان به درستی زیرسازی نشود، احتمال تخریب و فرسایش آن وجود دارد. افزون بر این، چنین ساختمانی برای رهگذران هم می تواند خطرناک باشد. جالب است بدانید که علت ترک خوردن سنگ ها و آجرهای ساختمان ها بیشتر از این که به کیفیت نامطلوب سنگ های استفاده شده در آن مربوط باشد، به نامطلوب بودن زیرسازی سازه مربوط است! به همین دلیل زیرسازی ساختمان که به آن آهن کشی نما هم گفته می شود، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و معماران کار بلد همواره به این مقوله توجه کافی دارند.
با پیشرفت انواع فناوری ها، صنعت ساختمان سازی هم با پیشرفت های روز افزونی روبرو شده است. بنابراین امروزه از مواد و طراحی های بسیار متنوعی می توان برای آهن کشی نمای سازه ها استفاده کرد. در نتیجه طیف وسیعی از قیمت برای ساختمان ها، بسته به نوع مواد استفاده شده در نما و همچنین نوع طراحی نما ایجاد شده است.
* آهن کشی نما یعنی چه؟
نمای ساختمان در سه مرحله طراحی، آهن کشی و اجرا خلاصه می شود. در این میان آهن کشی نما از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ زیرا در صورت عدم اجرای صحیح می تواند موجب کج شدن و ریزش سازه شود. به آهن کشی نمای ساختمان، نبشی کشی یا شاسی کشی هم گفته می شود.
در طی این عملیات، مهندس معمار در ابتدا طراحی خاصی را برای نمای سازه در نظر گرفته و سپس آهن کشی نما انجام می شود. آهن کشی نما بعد از عملیات زیرسازی ساختمان و به منظور ایجاد سطح صاف و یکنواخت نگهدارنده نمای ساختمان انجام می شود. این فرآند باید اصولی و بر اساس استانداردهای روز دنیا انجام شود تا هر گونه خسارت جانی و مالی به حداقل برسد.
* سه علت عمده آهن کشی نما
- قابلیت اجرای نمای ساختمان در طرح های مختلف
- استحکام بخشی به نما
- افزایش مقاومت به رطوبت و زلزله
* اصول آهن کشی نما
در آهن کشی نما نکاتی را باید مد نظر قرار دهید که عدم رعایت آن ها می تواند خسارات جبران ناپذیری را به سازه وارد کند.
* انتخاب پروفیل متناسب
هر سازه بسته به ویژگی های خود و نوع نما نیاز به پروفیل های خاصی دارد که باید توسط معمار مجرب شناسایی شود. به عنوان مثال از پروفیل نبشی در سازه هایی می توان استفاده کرد که نمای آن ها سنگ یا سیمان است. این پروفیل ها قابل استفاده در نماهای چوبی نیستند. نکته مهم دیگر استفاده از پروفیل های ضد زنگ است. این پروفیل ها در برابر انواع شرایط جوی مقاوم هستند و پوسیده نمی شوند. پروفیل های مورد استفاده در آهن کشی نما، معمولا ابعاد ثابتی مانند ۴۰ در ۴۰، ۶۰ در ۴۰ و ۴۰ در ۸۰ دارند.
* تهیه نقشه آهن کشی نما
در این مرحله که دقت بالایی هم می طلبد، تمام قسمت های نما باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. ایجاد اشکال منحنی یا خاص در نقشه نمای سازه، تعیین محل اتصالات و جوش و … در این مرحله انجام می شود. همچنین مواردی مانند ابعاد پلیت ها، محل های تقاطع و … باید در نقشه مشخص باشد و وزن نمای قرار گرفته بر روی شاسی محاسبه شود.
* اجرای آهن کشی نما
- به گزارش آرتان پرس، اجرای صحیح آهن کشی مستلزم پیاده سازی صحیح ترازها است که شامل ریسمان کشی است. ریسمان کشی طرح نما را با ساختمان تراز کرده و با اتصال نبشی ها به بنای سازه، شروع عملیات نازک کاری نما را فراهم می کند.
- در نماهای سنگی و سیمانی، به منظور افزایش کیفیت نهایی نما، افزون بر میلگرد از روکش رابیتس نیز استفاده کنید.
- در نماهای سنگی که وزن بسیار بالایی دارند، توجه کنید که اتصالات و جوش ها از کیفیت و استحکام مطلوبی برخوردار باشند.
- در نماهای سیمانی، بعد از نصب توری های رابیتس، روی آن ها را با لایه ای از ملات خمیری (مخلوط پودر سنگ و سیمان) بپوشانید تا چسبندگی ملات بهبود پیدا کند.
- در نماهای کامپوزیتی، پس از زیر سازی فولادی، ابتدا قطعات آلومینیومی و سپس قطعات نازک کاری با پیچ و مهره به آهن کشی نما متصل می شود.
- در صورت استفاده از میلگرد در آهن کشی نما، بعد از جوشکاری میلگردها، توری های رابیتس به آهن کشی نما متصل می شود.
- آهن کشی نماهای چوبی به دو صورت سیمانی و فولادی قابل انجام است. در نوع فولادی آن از قوطی های ۴۰ در ۴۰ و ۶۰ در ۴۰ با فاصله ۵۰ سانتی متر و عمود بر جهت نصب چوب های نما، استفاده می شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه