نمودار قیمت آهن آلات در این روزهای آشفته بازار دست کمی از نوسانات بازار دلار و طلا ندارد. در این صفحه قرار است راجع به نمودار قیمت آهن آلات مثل تیرآهن و میلگرد در سال ۱۴۰۱ صحبت کنیم. چرا که خرید در بازار آهن نیز همانند دیگر بازارهای خرید و فروش و سرمایه گذاری نیاز به محاسبات دارد که یکی از ابزارهایی که میتواند در کنار مشاوره کارشناسان فروش به شما امکان خرید بهتر را ارائه کند، استفاده از نمودار قیمت آهن آلات در بازار داخل است.
در نمودار قیمت آهن آلات میتوانید از روند کلی قیمت ها، کانال کشی، سقف و کف قیمت بازار با استفاده از خطوط حمایت و مقاومت استفاده کنید. این ها شاید شما را یاد اصول تحلیل تکنیکال در بورس بیاندازد. درست است، در بازار فولاد نیز میتوانید از تحلیل تکنیکال برای پیش بینی قیمت آهن در روزهای آینده استفاده کنید. اما در کنار آن اخبار و تحلیل های بنیادی شرکت های فولادی در بورس کالا و بورس اوراق بهادار را فراموش نکنید.
اغلب شما شاید شنیده باشید که در اوضاع نابسامان و ضعف مدیریتی، کالاهای دلاری تبدیل به خود دلار میشوند، مثلا شنیدید که میگن دلار خودرو، دلار طلا و امثالهم. حالا تصورش را بکنید که کم کم شاهد دلار فولاد هم باشیم. از طرفی نمودار قیمت آهن آلات مثل میلگرد و تیرآهن به ما نشان میدهد که اوضاع بازار چقدر باید کنترلی شود و چهارچوب پیش روی کف و سقف قیمتی به چه صورت خواهد بود.
برای اینکه قیمت ها تحت کنترل باشند، نیاز جدی به تنظیم بازار زنجیره فولاد وجود دارد، علی الخصوص تنظیم بازار زنجیره تامین فولاد. زنجیره تامین هر چند تعیین کننده اصلی پایه قیمت ها در بازار نیست اما اگر هر نطارتی درستی بر این بخش از زنجیره نباشد، ممکن است بازه قیمت های پیشنهادی به مصرف کننده نهایی بسیار گسترده باشد که این موضوع رانت و کلاهبرداری در بازار فولاد را گسترده میکنند.
نمودار آرشیو قیمت آهن آلات در بازار ایران و بازار جهانی
در آرتان پرس می توانید از آرشیوِ بیش از ۴ ساله نمودار قیمت آهن آلات در تمامی مقاطع میلگرد، تیرآهن، نبشی، انواع ورق سیاه، گالوانیزه، رنگی، روغنی و همچنین انواع پروفیل و قوطی بهره مند گردید. خبر خوب اینکه آرتان پرس تنها سایتی است که اقدام به ارائه نمودار قیمت آهن آلات در بازار جهانی و صادراتی در کشورهای مهمی همچون چین، CIS، ترکیه، هند نموده است. بعلاوه قیمت بیلت و اسلب فولادی ایران در بازارهای صادراتی دیگر کشورها نیز به صورت منظم و دو روز در هفته (شنبه و سه شنبه) بروزرسانی میگردد.
نمودار قیمت میلگرد در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
همانطور که مشاهده میکنید، نمودار قیمت میلگرد در سال ۱۴۰۰ همراه با نوسان بوده که قیمت میلگرد را در محدوده ۱۴۵۰۰ الی ۱۷۵۰۰ به تثبیت رسانده است. در زمستان سال ۱۴۰۰ علی رغم نبود تقاضا بازار به کاهش ۳ هزار تومانی میلگرد در ۳ ماه پاییز و همچنین افزایش قیمت های جهانی در زمستان واکنش نشان داد و تا به امروز روند صعودی بر بازار حاکم بوده است. توجه کنید که در دو ماه اخیر قیمت های جهانی فولاد به شدت نزولی، تقاضا نسبتا کم و قیمت دلار به شدت صعودی بوده است.
نمودار قیمت تیرآهن در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
قیمت هر کیلو تیرآهن ۱۶ در طی یکسال اخیر در نمودار قیمت آهن آلات ذیل نشان داده شده است. همانطور که مشاهده میشود روند ۹ ماه نخست تا حدودی نزولی بوده و در سه ماه آخر شاهد رشد قیمت و رسیدن قیمت هر کیلو تیرآهن به نزدیک ۱۷ هزار تومان بوده ایم.
اهمیت استفاده از نمودار قیمت آهن پیش از خرید
بیایید بجای خرید آهن تصور کنید که قرار است یک خانه مسکونی خریداری کنید. خرید مسکن در منطقه میانی تهران حداقل ۵ میلیارد برایتان آب خواهد خورد. حال که قرار است چنین سرمایه ای را به هنگام انجام یک معامله استفاده کنید، تحقیقات و دانش خود را علاوه بر وضعیت خانه، نسبت به شرایط بازار مسکن، بهترین زمان یا بهترین فصل خرید مسکن و پارامترهای سیاسی حاکم بر بازار، قیمت دلار، قیمت مصالح و چندین عامل دیگر بررسی خواهید کرد.
این تحقیقات اولین گام در خرید و انجام معاملات با جریان نقدینگی بالاست. لذا شناخت و آگاهی کافی پیش از خرید آهن نیز به همین شکل از اهمیت بالایی برخوردار است. نمودار قیمت آهن در بازار ایران متاثر از تمامی عوامل سیاسی و اقتصادی در ایران است.
به علاوه حتما شنیده اید که میگویند بازار ایران بازار دستوری است و یکی از معدود بازارهایی است که تعامل عرضه و تقاضا بر آن دخالتی ندارد. بله، این امر در سالهای اخیر بسیار خودنمایی کرده است اما بهتر است بدانید که شرایط سیاسی در تمام جهان به شرطی که ارتباط مستقیمی بر بازارهای کالایی داشته باشند، می توانند بر روند قیمت ها نیز تاثیر گذار باشند.
همین جنگ روسیه و اوکراین را نگاه کنید. از ابتدای شروع جنگ تصور نمیشد که تا چند ماه قرار است ادامه یابد و ترکش های این جنگ قرار است چه حوزه هایی از اقتصاد را هدف بگیرد. چه ارتباطاتی در دنیا تحت تاثیر این جنگ قرار میگیرد. این جنگ هر چند جنگی نبود که بر سر فولاد اتفاق بیفتد، اما چون منابع و ارتباطات کشورها را تحت تاثیر قرار داد، بر بازار فولاد و انرژی نیز تاثیرگذار واقع شد.
مصرف کننده نهایی در بازار آهن کیست؟
مصرف کننده نهایی در بازار آهن به دو دسته کوچک و بزرگ تقسیم میشوند. حجم بزرگی از این بازار به مصرف کننده بزرگ اختصاص دارد که مربوط به ساخت پروژه های زیرساختی و مراکز خرید، پل ها و دکل ها، ساخت لوازم خانگی، ساخت پروفیل درب و پنجره، ساحت سوله و گلخانه میباشد و حجم کمتری هم به سازندگان پروژه های عمرانی کوچک مربوط میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه