افزونه جلالی را نصب کنید. 8 ربيع أول 1445 Friday, 22 September , 2023 ساعت ×
× کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
آرتان پرس گزارش می دهد:

گاز، رمق تولید کننده را گرفت!

شناسه : 69649 05 مرداد 1401 - 15:00
با وجود اینکه محدودیت‌های انرژی به کابوس بی‌پایان فولادسازان بدل شده است، به تازگی واحدهای تولیدی با قیمت‌های نجومی انرژی به ویژه گاز مواجه شده‌اند که همچون سدی در برابر پیشرفت آنها به شمار می‌آید.
گاز، رمق تولید کننده را گرفت!
پ
پ

با وجود اینکه محدودیت‌های انرژی به کابوس بی‌پایان فولادسازان بدل شده است، به تازگی واحدهای تولیدی با قیمت‌های نجومی انرژی به ویژه گاز مواجه شده‌اند که همچون سدی در برابر پیشرفت آنها به شمار می‌آید.

* افزایش بی‌سابقه نرخ گاز

به گزارش آرتان پرس، مدیرعامل شرکت شمش‌ریزان با انتقاد درباره افزایش بی‌سابقه نرخ گاز، عنوان کرد: تا مهر ماه سال گذشته، قبضی با مبلغ دو تا سه میلیون تومان ماهیانه برای واحد تولیدی ما صادر می‌شد که متاسفانه پس از آن با افرایش ناگهانی و بی‌سابقه نرخ گاز مبنی بر افزایش هزینه سوخت پتروشیمی مواجه شده‌ایم که به عنوان مثال، باید مبلغی بالغ بر چهار تا پنج میلیون تومان به ازای هر ماه پرداخت می‌کردیم.

لازم به یادآوری است که بر اساس بودجه پیشنهادی دولت، نرخ گاز فولادسازان بزرگ از ۳۰ درصد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ درصد خوراک پتروشیمی‌ها افزایش یافته و این در حالی است که پیش‌تر اعلام شده بود، توافقاتی برای عدم افزایش سه برابری این نرخ صورت گرفته است.

به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی تولید‌کننده موظف است هزینه گاز چند برابری پرداخت کند، در صورتی که در سال ۱۴۰۰ نرخ گاز فاکتور شده برای فولادی‌ها رشد پنج برابری نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ را نشان می‌دهد و اگر قرار بر برابر شدن نرخ گاز فولادی‌ها و خوراک پتروشیمی‌ها می‌شد، موجب غیراقتصادی شدن تولید فولاد در کشور و به زیان نشستن بسیاری از واحدهای فولادساز خواهد شد.

حسین‌زاده کنگرلو در ادامه تصریح کرد:

متاسفانه این افزایش نرخ تا به این مرحله خاتمه نیافت و در ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۱ مبلغی بالغ بر ۲۵۰ میلیون تومان مابه التفاوت نرخ گاز برای واحد تولیدی ما صادر شد. در واقع ماهیانه ۳۰ میلیون تومان نرخ گاز واحد تولیدی تمام می‌شود.

علاوه بر این موارد، باید هزینه برق واحد تولیدی خود را نیز پرداخت کنیم. گرچه واحدهای تولیدی و صنعتی در تابستان سال گذشته سخت‌ترین روزها را سپری کردند چرا که خاموشی گسترده دامن‌گیر صنایع شد و به ما اعلام نشده که تعطیلی امروز تا چه زمانی ادامه خواهد داشت اما جایی بسیار خوشحالی‌ است که امسال تاحدودی شرکت توزیع برق استان با هماهنگی و انسجام ایجاد شده، مطابق برنامه ابلاغی برق واحدهای تولیدی را قطع می‌کنند.

متاسفانه دولت هیچ حمایتی از واحدهای تولیدی انجام نداده و هزینه سرسام‌آور انرژی، هر روز برای تولیدکنندگان مشکلات متعددی را به وجود آورده است. این موضوع اثرات بسیار بدی به واحدهای تولیدی فولاد وارد کرده و کسی ‌هم پاسخگوی این زیان‌ها نیست.

این تولیدکننده با بیان اینکه نوسانات برقی، کوره‎‌های ذوب فولاد را تهدید می‌کند، گفت:

اگر به دلایل مختلف جریان برق در مجموعه به‌طور مرتب قطع و وصل شده و حرارت دستگاه پایین آمده و دوباره افزایش یابد، در نتیجه نسوزهای کوره دچار شوک حرارتی شده و می‌شکند در نتیجه مواد مذاب به بدنه فولادی پاتیل رسیده و آن را ذوب می‌کنند و منجربه بروز حوادث تلخی می‌شوند.

در واقع اگر در هنگام انجام عملیات ذوب، جریان برق دچار نوسان‌ شود، اثرات بسیاری همچون هدر رفت انرژی، توقف فعالیت و از همه مهم‌تر از کار افتادگی دستگاه‌ها را به دنبال خواهد داشت.

* دومین دارنده منابع گازی دنیا دچار کمبود گاز شده!

مدیرعامل شرکت شمش‌ریزان عنوان کرد:

یکی از سوالات اصلی ایجاد شده این است که چگونه ایران دومین دارنده منابع گازی دنیا است، اما برای تامین گاز مورد نیاز در داخل کشور با کمبود گاز مواجه شده است؟ به بیان دیگر اگر دومین دارنده منابع گازی دنیا دچار کمبود گاز شده و نیازمند واردات گاز است، پس بقیه کشورهایی که اصلا منابع گازی ندارند، چگونه انرژی مورد نیاز خود را تامین می‌کنند؟

وی به توضیحاتی در خصوص حاشیه سود واحدهای القایی پرداخت و بیان کرد:

متاسفانه بازار فولاد در وضعیت نامساعدی قرار گرفته است. با توجه به افزایش هزینه‌های تولید اعم از مواد اولیه، سوخت و…، شمش فولادی با نرخ بسیار پایینی عرضه می‌شود. اکنون با مشکل قیمت‌گذاری مواد اولیه مواجه هستیم؛ به طوری که درحال ‌حاضر مواد اولیه مازاد در کشور وجود دارد.

* هزینه‌های تمام شده تولید و درآمد با هم برابر است

هزینه تولید فولادسازان القایی با محاسبه هدر رفت مواد اولیه تمام می‌شود؛ با توجه به اینکه کارخانه ما در فرآیند تولید شمش فولادی از ضایعات آهن استفاده می‌کنند، توجیه اقتصادی برای فعالیت وجود ندارد، در واقع با وجود سرمایه‌گذاری و صرف هزینه‌های سرسام‌آوری که در بخش تولید صورت پذیرفته است اما هیچ اقدام و راهکار موثری در خصوص حل بحران به وجود آمده برای کوره‌های ذوب القایی عملیاتی نشده است؛ به طوری که با برآورد هزینه و حاشیه سود شرکت متوجه شده‌ایم که تاکنون سودی مناسبی به‌دست نیاورده‌ایم و درحال‌ حاضر هزینه‌های تمام شده تولید و درآمد با هم برابر است.

حسین‌زاده کنگرلو تصریح کرد:

متاسفانه به دلیل مشکلات متعدد به راحتی نمی‌توانیم به تولید محصولات بپردازیم و به همین دلیل با افت تولید مواجه شده‌ایم. علاوه بر این، اکنون کوره‌های القایی ما خراب است و باید با تست کردن قطعات، آنها را عیب‎‌یابی کرد و قطعه خراب را تعویض یا تعمیر کرد، به همین دلیل به صورت محدودی بیلت فولادی تولید می‌کنیم.

* نقش خاکستری دلالان در نرخ مواد اولیه

مدیرعامل شرکت شمش‌ریزان نقش خاکستری دلالان بازار در نرخ مواد اولیه، مطرح کرد:

متاسفانه به دلیل نبود متولی مناسب و مشخص، دلالان مواد اولیه همچون منگنز را برای جذب سودآوری بیشتر وارد کشور می‌کند و پس از آن این ماده اولیه را به واحدهای تولیدی با قیمت‌های نجومی می‌فروشند و دلالان به دلیل ناآشنا بودن تولیدکنندگان با راه و رسم واردات کالا، سواستفاده می‌کنند.

حسین‌زاده کنگرلو در پایان عنوان کرد:

دولت باید با ایجاد سازوکار برنامه‌ریزی شده در کنار بخش خصوصی متحد، از تولیدکنندگان به ‌ویژه بخش خصوصی حمایت کند تا بتوانیم با رفع مشکلات ایجاد شده، محصولات بهتری تولید کنند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.