شنبه, ۲۱ مهر , ۱۴۰۳ 9 ربيع ثاني 1446 Saturday, 12 October , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    بهمن ۱۴۰۲
    ش ی د س چ پ ج
    « دی   اسفند »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    بی‏‏‌رمقی زنجیره فولاد در سرما

    فروکش التهاب بازار باعث عقب‏‏‌نشینی نوردکاران شد

    شناسه : 82702 17 بهمن 1402 - 12:00
    افزایش انتظارات تورمی طی دو هفته اخیر موجب رونق در بازار فولاد شد که با فروکش تب و تاب التهاب بازار، قیمت پایه محصولات زنجیره فولاد نیز با افت‌ و خیز همراه بود. شمش به ‌عنوان محصول میانی زنجیره فولاد در روز معاملاتی ۱۶ بهمن ‌ماه حدود ۱.۱ ‌درصد با کاهش قیمت همراه بود. از این ‌رو با توجه به پیش‌بینی کاهش قیمت‌ها تا پایان سال نوردکاران از خرید شمش مصرفی خود در تالار فیزیکی امتناع کردند؛ چراکه قیمت شمش در بازار آزاد ارزان‌‌‌تر از بورس ‌کالاست.
    فروکش التهاب بازار باعث عقب‏‏‌نشینی نوردکاران شد
    پ
    پ

    افزایش انتظارات تورمی طی دو هفته اخیر موجب رونق در بازار فولاد شد که با فروکش تب و تاب التهاب بازار، قیمت پایه محصولات زنجیره فولاد نیز با افت‌ و خیز همراه بود. شمش به ‌عنوان محصول میانی زنجیره فولاد در روز معاملاتی ۱۶ بهمن ‌ماه حدود ۱.۱ ‌درصد با کاهش قیمت همراه بود. از این ‌رو با توجه به پیش‌بینی کاهش قیمت‌ها تا پایان سال نوردکاران از خرید شمش مصرفی خود در تالار فیزیکی امتناع کردند؛ چراکه قیمت شمش در بازار آزاد ارزان‌‌‌تر از بورس ‌کالاست.

    * بی‏‏‌رمقی زنجیره فولاد در سرما

    بازار فولاد طی چند هفته اخیر تحت‌تاثیر شرایط و اتفاقات مختلفی بوده و از این ‌رو قیمت محصولات زنجیره فولاد با افت و خیز همراه شده است. از مهم‌ترین تنش‌‌‌های هفته گذشته بازار فولاد افزایش شدید قیمت آهن اسفنجی بود که وارد کانال ۱۴ ‌هزار تومانی به ازای هر کیلوگرم شد.

    از طرفی افزایش نرخ ارز نیز تاثیر مستقیم خود را بر این بخش گذاشت. تلاش دولت برای کنترل قیمت ارز با انتشار اوراق سپرده با بهره ۳۰ ‌درصد نیز از دیگر اتفاقاتی بود که بازار را تحت‌ تاثیر قرار داد. این مولفه‌‌‌ها موجب شد تا قیمت شمش نیز هفته گذشته روند صعودی به خود بگیرد و در کانال ۱۹ ‌هزار تومان رشد ۵.۴ درصدی را به ثبت برساند.

    بررسی تالار فیزیکی بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد که روز شنبه چهاردهم بهمن ‌ماه، بالغ بر ۷۳ ‌هزار تن آهن ‌‌‌اسفنجی با قیمت پایه‌‌‌ای برابر ۱۲ ‌هزار و ۲۵۱ تومان عرضه شد. کاهش عرضه همزمان با افزایش انتظارات تورمی و همچنین رونق بازار شمش و محصولات فولادی در بازار داخل باعث شد تا رینگ آهن ‌‌‌اسفنجی در نیمه بهمن‌ ماه رونقی دوچندان به خود بگیرد، به‌‌‌ نحوی که متقاضیان این محصول به رقابت‌‌‌های سنگین قیمتی برای کسب سهم از عرضه‌‌‌های این محصول دست زدند. روز شنبه چهاردهم بهمن‌ ماه معاملات آهن‌‌‌ اسفنجی به صورت نقدی و سلف با میانگین قیمت ۱۴ ‌هزار و ۴۹۰ تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شد. میانگین نرخ فروش با حذف معاملات سلف در این روز ۱۴ ‌هزار و ۸۶۷ تومان بود. به این ترتیب در نیمه بهمن‌ ماه آهن ‌‌‌اسفنجی تا یک ‌قدمی تثبیت در کانال ۱۵‌هزار تومان پیش رفت. بالا رفتن قیمت آهن اسفنجی موجب افزایش قیمت شمش شد و همین موضوع قیمت پایه میلگرد را نیز تحت‌تاثیر قرار داده و تقاضای فروش مدت‌‌‌دار را افزایش داد.

    * افزایش ۲.۶ درصدی قیمت میلگرد

    همچنین روز چهارشنبه ۱۱بهمن ‌ماه، ۱۴۵هزار تن میلگرد پرمصرف ساختمانی در بورس ‌کالا عرضه شد که با احتساب معاملات مچینگ، ۸۴ هزارتن معادل ۵۸ ‌درصد از این عرضه‌‌‌ها مورد معامله قرار گرفت.

    قیمت میانگین موزون میلگرد مرسوم بازار در معاملات روز چهارشنبه به ۲۲ ‌هزار و ۹۶۲ تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که به عبارت بهتر افزایش حدود ۲.۶ درصدی را نسبت به قیمت معاملاتی هفته پیش از آن گزارش می‌کند.

    افزایش قیمت میلگرد در رینگ فیزیکی را می‌‌‌توان به افزایش نرخ ارز و قیمت شمش نسبت داد که با تغییر شرایط بازار باید منتظر صنعت فولاد در ماه‌‌‌های پایانی سال بود.  بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد بیش از ۷۶ ‌درصد عرضه‌‌‌های شمش روز دوشنبه ۱۶ بهمن ‌ماه مورد معامله قرار گرفت که حدود ۴۰ ‌درصد به صورت اعتباری و ۳۰ ‌درصد به شکل نقدی به فروش رسید.

    میانگین قیمت معامله شمش ۲۰‌هزار و ۱۷۷تومان به ازای هر تن به ثبت رسید که با احتساب هزینه حمل و تبدیل به محصول کف قیمت میلگرد نباید کمتر از ۲۴ ‌هزار تومان در هر تن باشد.

    در حال حاضر با توجه به دنده معکوس نرخ ارز در بازار و همچنین سرد شدن هوا و کاهش تقاضا در بازار داخلی، میلگرد در کارخانه با قیمت ۲۳ ‌هزار و ۵۰۰ تومان در هر تن به فروش می‌‌‌رسد. در حال حاضر با توجه به کمبود نقدینگی در واحدهای تولیدی، روند بازار منفی است و با نزدیک شدن به پایان سال و پرداخت حقوق و عیدی کارخانه‌‌‌ها برای شب عید نمی‌‌‌توان پیش‌بینی مطلوبی را متصور شد و با فرض تثبیت شرایط، بخش فولاد سال‌ جاری را با افت میزان تولید و تقاضا به پایان خواهد رساند.

    * معامله ۷۶ ‌درصد شمش‌‌‌های عرضه ‌شده

    بررسی معاملات بازار فیزیکی شمش فولاد در سومین هفته بهمن ‌ماه نشان می‌دهد که نسبت حجم معاملات به عرضه این محصول از ۹۸ ‌درصد در دومین هفته بهمن ‌ماه به ۷۶ ‌درصد کاهش یافته است که ۲۲ ‌درصد افت را گزارش می‌کند.

    این در حالی است ‌‌‌که حجم عرضه این محصول میانی فولادی در روز ۱۶ بهمن ‌ماه نسبت به ۹ بهمن ‌ماه ۲۳ ‌درصد کاهش نشان می‌دهد. بررسی معاملات روز دوشنبه ۱۶بهمن ‌ماه نشان می‌دهد که بورس‌ کالا میزبان عرضه بیش از ۱۲۷ ‌هزار و ۹۴۶ تن شمش بود که با توجه به تقاضای ۱.۲برابری حدود ۷۶ ‌درصد از عرضه‌‌‌ها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات روز دوشنبه ۱۶ بهمن ‌ماه ۲۰ ‌هزار و ۱۷۷ تومان به ازای هر کیلوگرم بود که کاهش ۱.۱ درصدی را نسبت به هفته گذشته گزارش می‌کند.

    همچنین بررسی رینگ فیزیکی نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات در روز ۱۶ بهمن‌ماه نسبت به هفته پیشیین به ترتیب ۲۳ ‌درصد و ۴۰.۵ ‌درصد کاهش داشته است. قیمت پایه تعیین ‌شده برای عرضه‌‌‌های شمش روز ۱۶بهمن‌ماه در بازه ۱۹ ‌هزار و ۴۰۱ تومان تا ۲۰ ‌هزار و ۲۰۲ تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد.

    میانگین قیمت پایه شمش در روز معاملاتی ۱۶بهمن ‌ماه ۱۹ ‌هزار و ۸۰۱ تومان به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته ۴ ‌درصد رشد را گزارش می‌کند. همچنین پیش‌بینی می‌شود که شمش فولادی برای هفته آینده در بازه قیمت پایه ۱۶ ‌هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۰‌هزار و ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم در رینگ فیزیکی عرضه شود.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.