مدیرعامل یک شرکت فولادی، سنگین بودن کفه سود عایدی در صنعت فولاد را به بخش آهن اسفنجی نسبت داد و گفت: اگر سود کل این زنجیره ۲۵ درصد باشد، ۲۰ درصد آن عاید بخش آهن اسفنجی است و ۵ درصد مابقی بین بخشهای بعدی میانی و نورد تقسیم میشود.
* بیشتر سود صنعت فولاد در جیب تولیدکنندگان آهن اسفنجی
به گزارش آرتان پرس، مناقشه بر سر توزیع نالاعادلانه سود عایدی در طول زنجیره فولاد در میان ذینفعان بخشهای مختلف این صنعت، به شدت در ماههای اخیر بالا گرفته است.
طوری که فعالان انتهایی زنجیره از سود عایدی در حلقه انتهایی نسبت به ابتدا و خصوصا بخش میانی زنجیره فولاد نارضایتی دارند و در حال حاضر بخش میانی را دارنده بیشترین سود میدانند و ادعا شده حتی قیمت تمام شده شمش ۱۶ هزار تومان است اما در بورس کالا با قیمتسازی حول و حوش حدود ۲۲ هزار و ۱۰۰ تومان (با ارزش افزوده) به دست تولیدکننده نوردی میرسد.
منوچهر انصاریفرد، مدیرعامل یکی از شرکت های تولید کننده فولاد به عنوان تولید کننده شمش فولاد در کشور، ضمن اینکه قیمت شمش را اتفاقا پایین دانست در رابطه با هزینه بالای تولید آن گفت:
با احتساب قیمت فروش آهن اسفنجی با نرخ حدود ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان با اعمال ارزش افزوده، متوسط هزینه حمل ۷۰۰ تومانی، محاسبه حدود ۲۰ درصد پرتی، قیمت هر کیلو آهن اسفنجی به حدود ۱۸ هزار تومان به دست تولیدکننده شمش میرسد.
وی سپس افزود:
حدود کیلویی ۵ تا ۵ هزار و ۵۰۰ تومان نیز هزینه تولید است که در نهایت قیمت تمام شده شمش را برای تولیدکننده به حدود ۲۴ هزار تومان بدون ارزش افزوده میرساند. پس چطور ادعا میشود نرخ تمام شده این محصول به ۱۶ هزار تومان میرسد!
انصاری فرد در این باره گفت:
قیمت شمش که در حال حاضر با میانگین حدود ۲۱ هزار تومان در بورس کالا عرضه میشود ۱۰ درصد نیز پایینتر از قیمت تمامشده کارخانهجات است.
به گفته این فعال صنعتی اکثر کارخانههای نوردی در حال حاضر دارنده بخش ذوب نیز هستند، اگر قیمت شمش ۱۶ هزار تومان تمام میشود چرا میلگرد خود را با نرخ ۱۸ هزار تومان عرضه نمیکنند!
وی اساس این اختلافات را در شیوه قیمت گذاری محصولات فولادی دانست و دو راه اصولی برای نحوه قیمت گذاری پیشنهاد داد.
وی در ادامه افزود:
نحوه قیمتگذاری باید از محصول انتهایی زنجیره شروع شده و با کم کردن یک درصد معقولی به قیمت محصول در ابتدای زنجیره برسد.
یا در روش بعدی با در نظر گرفتن قیمت سنگ آهن و اضافه کردن معقول درصد مشخص به محصولات بعدی زنجیره در نهایت به قیمت مقاطع فولادی مثل میلگرد برسند.
انصاری فرد با اشاره به فعالیت کارخانههای فعال در صنعت فولاد به دو شکل خصوصی و دولتی؛ بیان کرد:
۵۰ درصد بخش خصوصی که به علت عدم توجیه اقتصادی تولید برای آن تعطیل است. بخش دولتی نیز به علت داشتن کل زنجیره است که توان فعالیت دارد.
این تولید کننده صنعت فولاد نیز سنگین بودن کفه سود عایدی در زنجیره را به بخش آهن اسفنجی نسبت داد و افزود:
اگر سود کل این زنجیره ۲۵ درصد باشد، ۲۰ درصد آن عاید بخش آهن اسفنجی است و ۵ درصد مابقی بین بخشهای بعدی میانی و نورد تقسیم میشود.
وی همین اقدامات نادرست در قیمتگذاری را دلیل افزایش ورق تا ۴۰ هزار تومان دانسته و بیان کرد:
در صورتی که میلگرد و ورق پروسه تولید و نرخ مواد اولیه تقریبا یکسانی دارند و اگر قیمت جهانی این دو محصول را نیز حساب کنید حدود ۳ درصد باهم اختلاف دارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه