تأمین پایدار انرژی، چالش فعلی صنعت و دغدغه عمده برنامهریزان و کارگزاران صنایع کشور، به ویژه صنعت فولاد است. در زمانی که فعالان صنعتی باید به فکر رونق تولید باشند، محدودیتهای مصرف انرژی برق تحمیل شده به واحدهای صنعتی و صنایع مادر و علیالخصوص صنعت فولاد، علاوه بر خسارتهای سنگینی که از منظر اقتصادی به صنایع کشور وارد میآورد، مانع جدی رونق تولید به حساب میآید و ضروری است وزارت نیرو با اتخاذ تدابیر و سیاستهای لازم، مشکل راهبردی صنایع بزرگ و مادر را در یک بازه زمانی کوتاه رفع کند.
* خسارت میلیارد دلاری به صنعت فولاد با قطع برق
به گزارش آرتان پرس، محمدجواد براتی، مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در یادداشتی نوشت:
شناسایی و رفع تهدیدها در هر کسبوکار، نیاز اولیه راهاندازی هر شرکت یا مجموعه صنعتی است. بدیهی است که تأمین زیرساختهای مورد نیاز برای شکلگیری، بهرهبرداری و توسعه هر واحد صنعتی، وظیفه دولت محترم است؛ اما با وجود ترسیم سند چشمانداز برنامه توسعه کشور، متأسفانه تأمین انرژی مورد نیاز برای فعالیت واحدهای صنعتی و مادر در سالهای اخیر با مشکلات زیادی مواجه بوده و بزرگترین تهدی برای رشد صنعت و اقتصاد کشور است.
آمارها نشان میدهد درحالی که برق مصرفی کشور به ۶۵ هزار مگاوات میرسد، تنها قریب به ۴ هزار مگاوات از این میزان به صنایع فولادی اختصاص دارد و در شرایطی که ۲ هزار مگاوات از این میزان را واحدهای صنعتی بزرگ همچون فولاد مبارکه، چادرملو و… تولید و تأمین میکنند، برق صنایع بزرگ برای تأمین برق مصارف خانگی در فصل تابستان قطع میشود و برق تولیدی این صنایع در شرایط ناترازی به سایر مصارف اختصاص مییابد که این رویه خسارت مالی و اقتصادی زیادی به صنایع وارد میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه