طبق گزارش های رسیده در آرتان پرس، قیمت قراضه آهن و فولاد نوع HMS 1&2 (نسبت ۸۰:۲۰) در بازار ترکیه طی بازه زمانی ۳۰ آوریل تا ۶ می، از ۳۳۰ دلار به ۳۳۸ دلار به ازای هر تن CFR افزایش یافت. کارخانههای فولادسازی که پس از یک وقفه طولانی به بازار بازگشتهاند، نیاز به خرید برای ماه ژوئن دارند؛ همین امر موجب شد تامینکنندگان نیز قیمتهای پیشنهادی خود را افزایش دهند.
با این حال، تولیدکنندگان میلگرد نتوانستند افزایش قیمت قراضه را در نرخهای فروش خود اعمال کنند؛ بنابراین، پتانسیل افزایش بیشتر قیمت قراضه در بازار ترکیه همچنان محدود است.
بر اساس دادههای انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه (TCUD)، تولید فولاد این کشور در سهماهه نخست سال ۲۰۲۵ با کاهش ۳.۴ درصدی به ۹.۲۵ میلیون تن رسید. همچنین، مصرف محصولات نهایی نورد شده نیز با افت ۷.۳ درصدی به ۹.۰۶ میلیون تن کاهش یافت. این روند کاهشی بازتابی از چالشهای اقتصادی در ترکیه است. کاهش تقاضا، باعث افت قیمت محصولات نهایی فولادی شده و در نتیجه، قیمت مواد اولیه مانند قراضه را نیز تحت فشار قرار داده است.
در بازه ۲۵ آوریل تا ۲ می، قیمت قراضه در چین بدون تغییر در سطح ۳۲۰ دلار به ازای هر تن CFR باقی ماند. کاهش قیمت چدن خام در چین باعث شده کارخانهها تمایل کمتری به استفاده از قراضه در فرآیند تولید فولاد داشته باشند. در حال حاضر، بیلتهای تولیدی با روش BF-BOF نسبت به محصولات مبتنی بر کوره قوس الکتریکی (EAF) از نظر هزینه مزیت دارند؛ بنابراین تقاضا برای قراضه در چین ضعیف باقی مانده است.
در ایالات متحده، پیشنهادهای فروش قراضه نوع HMS 1&2 (80:20) از ۲۵ آوریل تا ۹ می با افزایش ۶ دلاری به ۳۱۰ دلار به ازای هر تن FOB بندر ساحل شرقی رسید. اما تقاضای ضعیف کارخانهها باعث شده پتانسیل افزایش قیمتها محدود باشد. برخی شرکتها حتی از دریافت محمولههای قراضهای که در ماه آوریل سفارش داده بودند، خودداری کردهاند.
در اروپا نیز قیمت قراضه HMS 1&2 (80:20) در بازه ۲ تا ۹ می با افزایش ۶ دلاری به ۳۰۹ دلار به ازای هر تن FOB بندر روتردام رسید. هرچند این رقم همچنان یک دلار کمتر از سطح قیمت ۲۵ آوریل است. با این حال، فروشندگان محلی تحت تأثیر رشد قیمتها در ترکیه، اقدام به افزایش نرخها کردهاند؛ چرا که ترکیه یکی از اصلیترین مقاصد صادرات قراضه از اروپا محسوب میشود.
طبق گزارش TCUD، ترکیه در سهماهه نخست سال ۲۰۲۵ حدود ۳.۸ میلیون تن محصولات فولادی صادر کرده که نشاندهنده رشد ۱۸.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است. ارزش دلاری این صادرات نیز با رشد ۸.۴ درصدی به ۲.۶ میلیارد دلار رسید. با این حال، نسبت پوشش صادرات به واردات از ۸۴.۶ درصد به ۷۴.۷ درصد کاهش یافته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه